Piese auto online sau din magazinul local de piese auto – De unde ar trebui sa le cumpar?

Iti conduci mandria si bucuria prin parcare si oamenii iti admira masina asa cum trebuie; tocmai ai facut un detailing auto pentru intregul vehicul si arata foarte bine.

Apoi pasesti pe frane, cateva persoane te privesc speriate, iar copiii mai mici isi acopera urechile si plang, in timp ce placutele de frana se freaca de ferodou.

Este timpul pentru un schimb de placute de frana si nu lasi pe nimeni sa iti atinga masina, asa ca o vei face singur. Ai cateva optiuni. Poti conduce cu risc la cel mai apropiat magazin de piese auto si sa cumperi placute originale OEM; acest lucru poate fi un pericol pentru viata sau sanatatea ta, a pietonilor, si a celorlalti participanti la trafic.

Cel mai probabil vei merge pe jos pana la magazinul local de piese auto, economisind si bani pe un set de placute de frana care va functiona probabil la fel de bine. O alta optiune este cumpararea de la un magazin online de piese auto.

Formatul online de afaceri are mai multe avantaje, iar primul dintre ele este locatia. Gazduirea unui magazin online de piese auto nu trebuie sa fie amplasata in imobiliare de top.

Nu trebuie sa fie usor accesibil pentru zonele foarte populate, deoarece nu necesita comoditatea locatiei pentru a-si desfasura afacerea. Iar aceasta comoditate vine la un pret care este, in esenta, transmis consumatorului.

Exista o varietate de site-uri online specializate in piese auto de schimb. Desi fiecare companie este unica pe cont propriu, exista trei formate principale care sunt usor de identificat in zona pieselor auto de schimb.

Cea mai comuna este compania care incearca sa puna la dispozitie aproape fiecare piesa disponibila. Aceasta se foloseste de tot felul de marci, va ofera o varietate de optiuni si poate, de obicei, sa aibe preturile mai mici decat orice magazin de nivel local.

Simplul fapt ca compania care furnizeaza piese auto trebuie sa stocheze piesele auto ale altei companii este un motiv pentru majorarea preturilor. Si aceasta este aceeasi idee de baza pentru unele dintre site-urile de piese auto specializate.

Sa luam Volkswagen de exemplu. Exista cateva site-uri de piese auto care sunt administrate de pasionatii de VW si sunt specializate in comertul cu piese auto disponibile pentru Volkswagen, astfel incat acestea pot satisface un public vizat.

Exista anumite companii care isi vand marca proprie de piese auto prin franciza. Aceasta inseamna ca nu au un punct de vanzare cu amanuntul care include o anumita zona pentru a acoperi distributia pieselor de la producator la companii.

Acest lucru permite companiei care vinde piesele auto proprii sa le ofere la un pret mai ieftin si sa faca totusi un nivel suficient de profit pentru a ramane in afaceri. Astfel de companii se specializeaza in piesele auto care au cele mai multe aplicatii crossover, adica aceeasi piesa care se potriveste mai multor vehicule sau cele mai frecvent inlocuite piese auto.

Acestea sunt piese auto precum sisteme de franare, rulmenti, tije, ansambluri de tije si alte piese de intretinere care sunt schimbate in mod frecvent.

You may also like...

Leave a Reply