De ce se foloseste diamantul pentru taierea sticlei?

Stim, evident, utilizarea diamantelor ca bijuterii, dar exista mai multe diamante care sunt folosite ca instrumente de taiere decat cele din bijuterii. De fapt, astfel de diamante sunt utilizate in scopuri industriale si, deoarece diamantele sunt materialul cel mai greu, majoritatea sunt utilizate pentru diferite taieri.

Pentru a va spune intr-un mod un pic tehnic inca pentru a fi inteles de un laic – fiecare substanta este evaluata pe scara de duritate a lui Moh. Duritatea se refera la rezistenta anumitor minerale la zgarieturi. Este o proprietate prin care mineralele pot fi descrise in raport cu o scara standard de 10 minerale cunoscuta sub numele de scala de duritate a lui Moh.

Deoarece diamantele sunt substanta cea mai cunoscuta, avand duritatea stabilita la 10, in timp ce sticla folosita pe ferestre are o duritate de 5,5. Ceea ce inseamna asta este ca orice material care are duritate intr-un interval cuprins intre 5,5 si 10 poate fi folosit pentru a taia sticla. Iar diamantele fiind cea mai grea substanta pot taia cu precizie si cu exactitate sticla in orice forma sau forma dorita.

Cum se alege un diamant pentru taiere sticla corect?

In cazul in care alegeti si folositi corect un diamant pentru taiere sticla, atunci acesta va va oferi o viata de lucru buna, o viteza buna de taiere si o valoare pentru bani.

In mod similar, daca lama gresita este selectata sau este utilizata gresit, veti pierde bani, deteriorand lama sau chiar si sticla. Exista mai multi factori pe care trebuie sa ii luati in calcul cand alegeti un diamant pentru taiere sticla, iar in continuare vom vedea care sunt acestia.

Pretul

Pentru utilizarea frecventa si lucrari mai mari, este mai bine sa alegeti o lama diamantata din seria Premium mai scumpa, deoarece acestea vor oferi o viata mai lunga si un cost mai mic pe un metru liniar de taiere. Cu toate acestea, pentru utilizarea ocazionala si sarcini mai mici, este de multe ori de preferat sa alegeti din lama cu diamante din seria comerciala la preturi mai mici.

Costul lamei de diamante este de obicei un factor minor in costul general al muncii – costurile fortei de munca si cheltuielile generale sunt de obicei mult mai mari. Prin urmare, este important sa selectati o lama de diamant care sa poata oferi cele mai bune performante si productivitate, nu doar cel mai mic cost al lamei.

Calitatea si dimensiunea ferastraului sau a flexului

Acesta se bazeaza in jurul valorii de cai putere si RPM a instrumentului utilizat pentru a finaliza sarcina. Lamele de diamant sunt evaluate pentru a se potrivi cu RPM-ul ferastraielor si al masinii. Fierastraiele manuale de mare viteza si ferastraiele de taiere de mare viteza au nevoie de lame care sunt evaluate la un RPM mai mare. Sirurile de perete electrice au nevoie de lame diferite de cele pe benzina.

Verificati ambele aspecte ale utilajelor dvs. inainte de a alege produsul potrivit. Acest lucru asigura nu numai valoare pentru bani, dar si mai important SIGURANTA.

Durata de viata a lamei de diamant pentru taierea sticlei

Durata de viata a lamei poate fi scurta, iar aceasta durata scurta a lamei este cauzata in general de utilizarea unei legaturi prea moi pentru materialul taiat. Selectati lama corecta pentru aplicatie. Taierea umeda va prelungi, de asemenea, durata de viata a unei lame in comparatie cu taierea uscata.

You may also like...

Leave a Reply