Cum pot fi clasificate portile automate?

O poarta poate fi clasificata dupa scopul ei sau prin principiul actiunii. Pe baza celor prevazute, se pot distinge urmatoarele tipuri de porti automate: usi de garaj, porti de intrare, usi industriale.

Toate aceste dispozitive sunt inchise in moduri diferite, ca urmare, exista o grupare dupa principiul miscarii la inchidere, deschidere: alunecare, balansare, ridicare. Usile automate ale garajului sunt impartite in lift-turn, batante sau porti rulante. In functie de toate aceste aspecte, notiunea de automatizari porti preturi poate fi diferita.

Portile glisante automate sau portile culisante sunt utilizate in zonele private sau in instalatiile industriale. Aceasta poarta este pusa in mod normal pe sine pentru a putea glisa inainte si inapoi. Este ideal pentru utilizare pe timp de iarna, pentru ca zapada nu poate impiedica inchiderea si deschiderea portii.

Beneficiile portilor glisante

  • Economisiti spatiu in fata portii in locul in care aceasta ar fi trebuit sa se deschida in mod normal;
  • Poarta este confortabil de utilizat si are un aspect interesant;
  • Durabilitate (aceste porti nu pot fi distruse de nicio conditie meteorologica).

Portile pot fi deschise cu telecomanda. Pentru a conecta corect linia electrica, se realizeaza un circuit special.

Pentru a instala sistemul de glisare, aveti nevoie sa calculati spatiul de glisare si sa pregatiti fundatia. Este de dorit sa se apeleze la specialisti pentru a instala poarta. Cadrul  este montat pe piloni cu surub, astfel incat acesta poate fi protejat impotriva efractiei. Aceste porti sunt recomandate si pentru case si vile.

Structuri batante

Cea mai populara automatizare este reprezentata de portile basculante automate. Sunt usor de instalat, sunt sigure pentru utilizare frecventa si sunt disponibile inclusiv la preturi mici. Poarta se poate deschide spre exterior sau spre interior.

Materialul poate fi foarte diferit (tabla ondulata, lemn, insertii forjate, placi, plasa sudata etc.). Majoritatea portilor basculante automate sunt echipate cu elemente de fixare si cadre metalice pentru o durabilitate ridicata.

Avantajele portilor batante

  • Usurinta de utilizare si constructie;
  • Un pret mic;
  • Longevitate;
  • Fiabilitate.

Pentru a mentine mai mult timp sistemele automate, suprafata este vopsita, proiectata special cu o compozitie chimica care le protejeaza de apa si zapada. Daca poarta este instalata in garaj, este necesar sa curatati zapada in timpul sezonului de deschidere. Portile batante automate sunt utilizate pentru satele de vacanta, zonele industriale si case.

Porti de tip lift gate

 Acest tip poarta  este impartit in 3 subcategorii: Roll (Roll), Rotary, Section. Ele difera prin principiul mecanismului si aranjamentul placilor in momentul deschiderii portii. In rest, asemanarea este ca toate cele trei tipuri se ridica la deschidere.

Usile de garaj rulate se ridica. Datorita flexibilitatii, nu aveti nevoie de spatiu suplimentar pentru instalare, deoarece poarta se ruleaza la deschidere. O astfel de poarta este facuta din lamele umplute cu spuma poliuretanica. Piesa este atasata de arborele de deschidere, care este amplasat in partea de sus si echipat cu un motor electric. In momentul pornirii, blatul incepe sa se roteasca. In partea de sus se afla o cutie de protectie, in care poarta este invelita complet.

Pentru aplicatii usoare, lamele sunt realizate din aluminiu profilat. Deoarece astfel de porti sunt umplute cu spuma poliuretanica, acestea nu sunt instalate in garaje izolate. Sistemele sunt potrivite pentru vile, garaje, depozite, centre comerciale.

You may also like...

Leave a Reply