Lexus – un brand cu istorie pentru masinile super performante

Linia globala Lexus sedan are de diferite clase de marime, inclusiv compact IS si modelele HS, de dimensiuni medii modele ES si GS, precum si full-size LS. Gama coupe cu 2 usi este formata din RC si LC. Fostele convertibile includ modelele SC si IS C.

Vehiculele utilitare sport variaza ca marime de la crossoverul compact NX si RX, pana la GX. Modelele hibride includ CT hatchback, HS sedan si variante ale GS, LS, LC, IS, NX si RX.  Linia de marca F a produs anterior o varianta a IS si LFA si produce in prezent o varianta a berlinei GS si a coupe-ului RC.

Lexus Remote Touch controller

Designul Lexus a pus in mod traditional accentul pe vizarea standardelor specifice de dezvoltare a vehiculelor. De la infiintarea marcii, obiectivele de proiectare au variat de la aerodinamica si calitate la ergonomie interioara.

In procesul de dezvoltare este utilizat ackronimul „IDEAL” („Impresionant, dinamic, elegant, avansat si care dureaza”). Fiecare vehicul este proiectat in conformitate cu aproximativ 500 de standarde specifice de produs, cunoscute sub numele de “Lexus Musts”, pe criterii precum cusaturile scaunelor din piele si altele similare.

Inca de la aparitie, Lexus are cele mai interesante modele de masini. Din acest motiv se gasesc peste tot piese auto pentru Lexus GS 450H de cea mai buna calitate, producatorul punand foarte mare accent pe schimbarea pieselor la timp.

In 1989, Lexus a devenit printre primele marci de masini premium care au echipat modelele cu sisteme audio premium, in parteneriat cu firma stereo Nakamichi.  Incepand cu 2001, sistemele de sunet surround optionale sunt oferite prin intermediul aparatului audio de inalta calitate Mark Levinson.

In 2006, Lexus a inclus prima productie de transmisie automata cu opt trepte intr-un automobil cu LS 460,  iar cutia de viteze a fost ulterior adaptata pentru modelele GS 460 si IS F. Transmisiile variabile , franele regenerative si motoarele electrice au fost utilizate in mod continuu pe toate modelele hibride Lexus.

In 2007, directorii de la Lexus au semnalat intentiile de a dota alte modele cu sisteme de propulsie hibride. LS 600h L a devenit primul vehicul care a folosit faruri LED.

Caracteristicile de siguranta ale modelelor Lexus variaza de la programele de stabilitate si manipulare ( controlul stabilitatii vehiculului si gestionarea integrata a dinamicii vehiculului ) pana la camere de rezerva, faruri pivotante si sisteme de avertizare sonar.

Sistemul de pre-coliziune Lexus (PCS) integreaza mai multe sisteme de siguranta.  In 2007, Lexus a prezentat primele sisteme de siguranta auto cu capacitati de detectie in infrarosu si pietonale, un sistem de monitorizare a soferului cu recunoasterea faciala si alte sisteme de siguranta foarte utile.

Sub marca F, Lexus intentioneaza sa produca vehicule de inalta performanta, primele sale modele fiind IS F si LFA. Oficialii Lexus au discutat si despre utilizarea modelului de productie standard pentru diferite platforme . LS foloseste o platforma dedicata, in timp ce Lexus ES entry-level fusese criticat pentru ca a fost prea asemanator cu un model mai vechi.

Indiferent de varsta, aceste masini sunt perfecte atata timp cat soferul se ocupa in mod corespunzator de intretinerea lor si schimba piesele atunci cand producatorul o recomanda.

You may also like...

Leave a Reply