Cum sa eviti defectiunile camionului

Viata unui sofer de camion este mereu plina de provocari. Desi prezinta si foarte multe avantaje, asa cum sunt castigurile mari dar si posibilitatea de a vedea mai multe tari din Europa si nu numai, exista si o multime de momente dificile in viata unui sofer de camion.

De exemplu, unul dintre cele mai neplacute momente este acela cand ai constatat faptul ca ti s-a defectat camionul. Pentru ca aceste momente sa fie cat mai rare, sau chiar deloc intalnite, am decis sa realizam un ghid impreuna cu echipa de la verificare-tahografe.ro in care iti vom prezenta cateva sfaturi care te vor ajuta sa eviti defectiunile camionului.

Banii vin doar atunci cand rotile se invart

Este o vorba foarte cunoscuta in randul soferilor de camion. Conform acestora, banii vin doar atunci cand roata se invarte. Defectiunea camionului te va obliga sa te opresti, ceea ce poate inseamna foarte multi bani pierduti.

Sacrificiul pe care il faci ca sofer de camion este deja foarte mare, iar de aceea nu iti permiti sa pierzi timp din cauza unor defectiuni la camion.

Cu toate acestea, defectiuni pot aparea chiar si la camioanele noi. Sunt incarcate adesea cu marfa foarte grea, fac foarte multi km in fiecare zi si totodata sunt supuse unor conditii dificile, asa cum sunt drumurile proaste. Drept urmare, uzura apare mult mai repede decat la masinile mici, iar din acest motiv unele piese trebuie schimbate mai des.

Chiar daca optezi pentru piese originale pentru camionul pe care il conduci, acestea trebuie inlocuite in mod frecvent. Din fericire le poti gasi foarte usor, existand o multime de magazine atat fizice cat si online cu un stoc bogat de produse.

Practic, daca vei evita sa schimbi unele piese ale camionului, este foarte probabil sa risti distrugerea unui sistem intreg. Chiar si motorul ar putea avea de suferit, caz in care vei sta foarte mult timp pe dreapta. Iar timpul costa bani.

Preventia – regula de aur pentru soferi!

Inca din timpul scolii de soferi invatam faptul ca preventia este foarte importanta. Aceasta nu numai ca te ajuta sa eviti unele accidente, ci totodata poti prelungi durata de viata a camionului tau. Iar celebra vorba din popor ne sustine opinia.

Practic, daca vei ramane cu camionul defect, vei pierde foarte multe contracte si totodata va trebui sa refuzi altele, ceea ce nu este prea ok. De asemenea, factura de la service poate fi destul de mare, iar sansele sa fii nevoit sa o platesti personal sunt destul de mari.

De aceea este recomandat sa nu ignori controalele periodice atat de importante. In urma unei verificari pot fi depistate si evitate unele probleme, astfel incat sa nu se agraveze. De asemenea, urmareste mereu nivelul de ulei, starea motorului, directia, franele dar si nivelul altor lichide sau chiar presiunea din roti.

Atunci cand decizi sa schimbi anumite piese, pune calitatea pe primul loc. Gandeste-te ca faci o investitie pe termen lung, asa ca ar trebui sa fie cat mai buna. Piesele originale sunt cele mai potrivite si, chiar daca au un pret mai ridicat, acesta este de la sine justificat.

Incearca sa eviti si tu cat mai mult posibil defectiunile camionului, iar astfel te vei bucura mai mult de meseria pe care o practici.

You may also like...

Leave a Reply