Ce este Bitcoin?

Bitcoin este un atu digital care exista doar online. Este adesea descris ca fiind ca o combinatie electronica de numerar si aur. Bitcoin este menit sa fie cheltuibil ca numerar, dar de asemenea este capabil sa detina multa valoare similara cu aurul. Cu toate acestea, spre deosebire de numerar sau aur, Bitcoin este in intregime digital.

Bitcoin se refera la doua lucruri in acelasi timp:

  • Activul digital Bitcoin (BTC). Acestea sunt monedele digitale reale. Exista doar vreo 21 de milioane de Bitcoin existenti.
  • Reteaua Bitcoin. Acesta este blockchain-ul care alimenteaza Bitcoin si este ceea ce ofera activului digital valoarea sa si aplicatiile practice.

Activul digital Bitcoin

Activul digital Bitcoin este foarte simplu. Bitcoin este doar o moneda digitala, adesea prescurtata la BTC. Este ca orice alta moneda, cu exceptia faptului ca este pur digital. Aceste monede sunt create treptat in timp, pana la maximum 21 de milioane, si pot fi cumparate si/sau vandute pe diferite platforme de tranzactionare, printre care si www.bitmahavi.com.

Fiecare dintre aceste monede poate fi colectata, tranzactionata si cheltuita ca bani. Cantitatea de monede noi create va incetini in timp si in cele din urma va dura zeci de ani pentru a produce doar cateva monede la final.

Cand cineva vorbeste despre cumpararea, vanzarea sau tranzactionarea Bitcoin, vorbeste despre aceste monede, tranzactionate pe www.bitmahavi.com, dupa cum spuneam.

Reteaua Bitcoin

Reteaua Bitcoin are doua locuri de munca principale:

Acesta efectueaza tranzactii Bitcoin. Cand cheltuiti Bitcoin, acesta este transportat catre destinatar prin intermediul retelei Bitcoin. Aceasta retea pastreaza o evidenta a tuturor tranzactiilor Bitcoin facute vreodata si le inregistreaza intr-un registru digital.

Ceea ce face reteaua Bitcoin speciala este ca nimeni nu este responsabil de ea si nimeni nu o poate controla. Nimeni nu il poate opri sa efectueze tranzactii sau sa creeze mai multi Bitcoin si nimeni nu il poate opri din inregistrarea minutioasa a tuturor tranzactiilor Bitcoin in registrul digital.

Cine a inventat Bitcoin si de unde a venit reteaua Bitcoin?

Bitcoin a fost inventat de cineva, sau de un grup de oameni, numit Satoshi Nakamoto. Nimeni nu stie cine este cu adevarat Satoshi Nakamoto.

De ce oamenii cumpara Bitcoin?

Preturile Bitcoin sunt influentate de oferta si cerere. Un Bitcoin nu valoreaza decat cat cineva este dispus sa plateasca pentru asta. Exista trei motive principale pentru care oamenii cumpara Bitcoin.

  1. Speculatii

Cei care cumpara asemenea monede virtuale cred ca va creste pretul acestora in viitorul mai mult sau mai putin apropiat, si vor sa-l vanda mai tarziu la un profit foarte mare. Teoria se datoreaza faptului ca nu va fi niciodata un numar mai mare de 21 de milioane BTC, ceea ce face un bun colectabil.

  1. Plati

Cei care cumpara asemenea criptomonede, pot sa le foloseasca pentru plati. Bitcoin poate fi un mod mai provocator (dar si mai ieftin si mai rapid) de a face plati internationale decat folosind alti bani.

  1. Diversificarea economica

Cumparatorii cred ca designul retelei Bitcoin inseamna ca Bitcoin este mai sigur decat monedele guvernamentale, cum ar fi dolarul american. Acestia sunt ingrijorati de politica fiscala a guvernului si elemente in cauza, cum ar fi datoria nationala si inflatia, vor face ca valoarea banilor guvernamentali sa scada, lasand Bitcoin fara efecte.

Teoria este ca, detinand cativa bani ca Bitcoin, ei pot avea in continuare bani chiar daca guvernul lor se prabuseste. In consecinta, Bitcoin a devenit mai popular in tarile care sufera de instabilitate politica decat in ​​regiunile mai stabile.

Unii investitori cred, de asemenea, ca este o valoare suplimentara pentru portofoliile lor in cantitati mici, deoarece alte piete, cum ar fi piata bursiera, pietele valutare si marfurile sunt toate strans interconectate si risca sa cada toate simultan. Cu toate acestea, reteaua Bitcoin este perceputa ca fiind separata de alte piete.

Cum functioneaza Bitcoin?

Reteaua Bitcoin a fost primul exemplu de blockchain asa cum il stim astazi. Se numeste blockchain, deoarece poate fi ilustrat exact ca o serie de blocuri care au fost inlantuite.

Tranzactiile Bitcoin sunt continute in blocurile in sine si pentru ca sunt inlantuite impreuna, blocurile pot fi usor procesate in mod organizat. Acest lucru face mai usor pentru reteaua Bitcoin sa tina o evidenta completa a tuturor tranzactiilor.

In cazul blockchain-ului Bitcoin, un bloc nou este creat in medie la fiecare 10 minute. Ori de cate ori ajunge unul, reteaua Bitcoin priveste automat toate tranzactiile pe care le contine, trimite acele plati destinatarilor corecti si inregistreaza toate detaliile acestor tranzactii in registrul sau.

Cea mai actualizata versiune a inregistrarii in sine este transmisa pe blockchain impreuna cu tranzactiile. In cele din urma, puteti gandi reteaua Bitcoin ca un fel de robot de plati. Daca doriti sa trimiteti bani catre cineva oriunde in lume, puteti utiliza reteaua Bitcoin pentru a le trimite Bitcoin in loc sa mergeti la banca.

Deoarece reteaua Bitcoin este un robot:

  • Nu exista nicio sansa sa-ti fure banii;
  • Nu trebuie sa obtina profit si nu va va percepe taxe mai mari decat este necesar;
  • Nu va face greseli;
  • Nu va minti niciodata.

Acest sistem este ceea ce ofera valoarea Bitcoin. Deoarece este complet automatizat si pastreaza inregistrari impecabile, este de asemenea imposibil sa contrafasurati Bitcoin si puteti fi 100% sigur ca vor exista doar vreo 21 de milioane.

Unde pot folosi Bitcoin?

Exista multe magazine online in toate colturile lumii care accepta Bitcoin ca plata. Se pot plati chiar si rezervari la hotel sau diferite alte servicii, cu aceste monede virtuale.

You may also like...

Leave a Reply