Cum sa ai un organism sanatos?

Mentinerea unui corp sanatos incepe de la prima ora a diminetii cand ne trezim si ne incepem ziua.

Un stil de viata sanatos inseamna activitatea intregului organism atat in ceea ce priveste alimentatia, miscarea, orele de somn sau relaxarea acestuia.

In timpul somnului organismul se reface si de aceea este foarte important, in functie de varsta sa acordam organismului timpul necesar de refacere prin odihna. Un adult are nevoie in medie de 9 ore de somn, in timp ce un copil de putin mai mult.

O importanta deosebita trebuie acordata orelor la care ne culcam, si care nu au legatura cu ora trezirii. Orele indicate pentru somn sunt intre 22 si 23, moment in care organismul nu mai este atat de activ.

Lipsa somnului poate imbolnavi organismul si slabi sistemul imunitar, poate provoca dureri de cap sau probleme de concentrare.

Din pacate orele de somn pierdute din intervalul recomandat nu pot fi recuperate in timpul zilei.

In ceea ce priveste alimentatia sanatoasa, nu este nevoie sa apelam la studii specializate in acest sens. Un stil alimentar sanatos exclude alimentele de tip fast food si bauturile acidulate care fac combinatia perfecta pentru drumul catre obezitate.

O alimentatie sanatoasa trebuie sa cuprinda toate alimentele de baza, proteine, lactate, fructe, legume, fibre si bineinteles zaharuri. Acestea consumate in cantitati suficiente si nu exagerate, nu dauneaza organismului ci ii mentin starea de sanatate oferindu-i aportul zilnic necesar de calorii.

Din pacate tot mai multe persoane, sufera in prezent de obezitate si afectiunile aferente acesteia datorita unui stil de viata necorespunzator, prin sedentarism si alimentatie.

La baza piramidei alimentelor se afla legumele, fructele, cerealele si uleiurile sanatoase.

Acestea reprezinta o buna sursa de energie si este indicat sa nu lipseasca din meniul zilnic.

In varful piramidei se afla alimentele care trebuie consumate mai rar, adica paine, paste, dulciuri sau carne.

Unii nutritionisti recomanda consumul oricarui tip de aliment dar in cantitati reduse, astfel acesta nu va afecta buna functionare a organismului.

Un aspect destul de important il constituie combinarea alimentelor.

In ceea ce priveste practicarea unui sport, din pacate nu toata lumea are aceasta disponibilitate, insa o plimbare pe jos in fiecare zi, sau mersul pe bicicleta, urcatul si coboratul scarilor sau 10 minute de exercitii sunt indicate in orice situatie.

Sedentarismul a inceput sa fie cauza foarte multor boli si de aceea miscarea este indicata zilnic.

Un stil de viata sanatos ar trebui sa devina un mecanism nu ceva impus, ci un lucru devenit obicei.

Aceste obiceiuri zilnice pot agrava sanatatea sau o pot face perfecta. Proastele obiceiuri ale parintilor vor afecta si copilul, pentru ca un copil nu va face ce i se spune ce va face ceea ce vede. Astfel, alimentatia , respectarea orelor de somn precum si miscarea zilnica, vor fi obiceiuri pe care copilul si le va insusi din familie nu cand va creste si va dori sa isi schimbe modul de viata.

Pentru un numar mare de persoane hidratarea este o mare problema pentru ca exista oameni care nu consuma lichide. Se spune ca fiecare individ va consuma cantiatea de apa necesara organismului sau. Exista persoane care beau pana la un litru de apa pe zi si exista persoane care consuma peste un litru.

Atitudinea pozitiva de zi cu zi va energiza intreg organismul si il va readuce zilnic la o stare buna.

In ceea ce priveste sanatatea organismul este necesar a se mentiona ca analizele de rutina nu ar trebui sa lipseasca din viata unei persoane care adopta un stil de viata sanatos.

Probabil multe persoane omit acest lucru si apeleaza la doctor doar in momentul in care prezinta o afectiune sau un simptom aferent unei afectiuni. Analizele de rutina ar trebui sa fie si ele un obicei alaturi de alimentatie, odihna sau miscare, pentru ca acest tot unitar sa poata functiona perfect.

Acestea trebuie facute anual pentru a se stabili cu exactitate starea generala a organismului si functionarea acestuia la valori normale.

Analizele de sange sau diversele metode de screening vor putea descoperi afectiuni in faza incipienta sau vor stabili starea de sanatate perfecta pentru a fi multumit si a nu-ti face griji in ceea ce priveste starea generala de sanatate.

O ecografie abdominala poate stabili foarte multe afectiuni, la fel cum analizele de sange pot stabili foarte multe probleme la nivelul organismului.

Pentru o ecografie abdominala Cluj, nu ezita sa iti faci o programare intr-o clinica specializata care va raspunde nevoilor tale.

You may also like...

Leave a Reply