5 avantaje pe care trebuie sa le cunosti despre centrala pe peleti

Conform statisticilor, combustibilul solid reprezinta una dintre cele mai populare resurse in Romania folosite pentru incalzire. De asemenea, combustibilul solid a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru incalzire si se bucura si astazi de foarte multa popularitate mai ales datorita faptului ca este o resursa foarte accesibila.

Vazand cat de apreciat este combustibilul solid, nu ar trebui sa ne mire interesul tot mai mare pentru centralele care folosesc combustibil solid pentru incalzirea locuintelor. De asemenea, observam faptul ca aceste centrale pe peleti de calitate au evoluat foarte mult in ultimii ani, tehnologia ajutandu-le sa devina mai moderne si mai performante.

Mai mult decat atat, s-a dorit eficientizarea cazanelor pe peleti astfel incat sa prezinte o autonomie cat mai mare dar si un nivel de confort superior. S-a lucrat foarte mult si la simplificarea lucrarilor de intretinere precum dar si la posibilitatea de recuperare a investitiilor initiale intr-un timp cat mai scurt. Iar modelele de pe centrale-pellet.ro sunt o dovada a faptului ca au reusit.

Impreuna cu echipa de la centrale-pellet.ro am decis sa prezentam 5 avantaje pe care ar trebui sa le cunosti despre centrala pe peleti. Le poti descoperi si tu in randurile urmatoare:

Iti ofera independenta

Un prim avantaj al centralelor pe peleti este faptul ca iti ofera independenta iar asta deoarece nu este dependenta de o retea de gaze. Desi centralele pe gaz reprezinta un mod foarte eficient dar chiar si ieftin de incalzire a locuintei, reteaua de gaze nu este chiar atat de extinsa, mai ales in zonele rurale.

Practic, combustibilul solid reprezinta o alternativa foarte avantajoasa. Iar centralele pe peleti sunt foarte practice pentru persoanele care locuiesc la tara, mai ales daca au posibilitatea instalarii centralei intr-o anexa dar si depozitarea combustibilului solid intr-un mediu lipsit de umiditate.

Vei putea alege de unde sa iti achizitionezi peletii si nu vei depinde de nimeni pentru furnizarea combustibilui folosit pentru incalzire.

Combustibil ecologic

Peletii sunt realizati in totalitate din materiale biologice si biodegradabile, fiind astfel un combustibil care nu afecteaza mediul inconjurator.

Pentru productia peletilor se foloseste in mod principal doar rumegus si alte deseuri lemnoase reciclate. Astfel, densitatea lor este aproape dubla spre deosebire de lemn, ceea ce inseamna o eficienta ridicata, o ardere completa si totodata ramane foarte putina cenusa care poate fi folosita pe post de ingrasamant.

Randament de ardere ridicat

Centralele pe peleti sunt recomandate si datorita randamentului foarte mare. Mai exact, peletii contin un grad foarte mic de umiditate, ceea ce duce la obtinerea unei combustii foarte eficiente si uniforme. Drept urmare, randamentul este unul foarte placut, in timp ce si confortul va creste datorita arderii combustibilului cu un grad infim de umiditate.

Confort la cel mai inalt nivel

Asa cum spuneam si mai sus, confortul de care te vei bucura utilizand o centrala pe peleti este incantator. Combustia obtinuta in timpul arderii este foarte uniforma, drept urmare si nivelul de confort va fi la randul sau superior.

Mai mult decat atat, spre deosebire de lemne, peletii nu necesita pregatire, ci vin impachetati gata pregatiti pentru ardere. De asemenea, depozitarea peletilor este foarte usor de realizat.

Usor de curatat

Timpul trece mai repede ca niciodata si parca avem tot mai putin liber la dispozitie. De aceea, ar trebui sa optezi pentru un sistem de incalzire care sa iti ocupe cat mai putin timp, asa cum sunt cazanele pe peleti. Acestea sunt foarte usor de curatat, datorita arderii complete a peletilor in urma careia nu ramane decat foarte putina cenusa.

Practic, intretinerea cazanului pe peleti este foarte simplu de realizat si nu ai nevoie decat de cateva minute pentru a indeparta resturile ramase in urma arderii.

Acestea fiind prezentate, ai 5 motive foarte bune pentru care ar trebui sa iti incalzesti si tu casa folosind o centrala pe peleti.

You may also like...

Leave a Reply