Merita sa cumperi o imprimanta pentru acasa ori sa o inchiriezi?

De cate ori nu v-ati lovit de nevoia de a lista un document pentru birou sau pentru uz personal si sa nu aveti unde? Indiferent ca vorbim despre o copie dupa un buletin sau certificat de naștere, un document tipizat sau un proiect la care lucram de mult timp, toate acestea necesita o imprimanta conectata la un calculator, de pe care sa listam fisierul dorit.

Aparent un lucru banal, achizitia unei imprimante naste totusi unele semne de intrebare: am intr-adevar nevoie de ea? Cate astfel de listari pe an facem in interes personal si cate pentru birou?

In acest caz, oare nu ar fi mai indicat sa inchiriem o imprimanta pentru proiectele ample, la care chiar avem nevoie de un astfel de dispozitiv? Sa vedem in randurile ce urmeaza.

Inainte de toate, ar trebui sa ne decidem ce fel de documente intentionam sa tiparim, pentru ca mai apoi sa pornim in cautarea imprimantei care ne trebuie. Daca dorim sa printam doar un simplu CV sau o scrisoare de intentie, atunci nici macar nu e nevoie sa mergem la un centru de inchirieri imprimante, nici sa achizitionam una.

Nu trebuie sa uitam ca, o imprimanta care nu este folosita comporta si anumite riscuri. In primul rand, daca nu o folosim o perioada indelungata, cartusul imprimantei se poate usca.

De asemenea, o imprimanta care nu este folosita nu va face altceva decat sa ocupe inutil un loc pe birou. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa ne gandim la fluxul de documente pe care dorim sa le imprimam, inainte de a proceda la achizitie sau inchiriere imprimante.

Color sau alb-negru?

Nevoia de a tipari trebuie sa aiba in vedere si complexitatea documentelor pe care le avem de gestionat. Prin urmare, daca stim ca singurele noastre materiale tiparite sunt niste documente tipizate, gen formulare de inscriere sau fise pentru asigurari, atunci o imprimanta cu cartus alb-negru poate fi suficienta nevoilor noastre.

Daca suntem insa invatatori sau profesori si dorim listarea zilnica a fiselor de lucru pentru copii, cu folosirea de planse colorate, atunci ar trebui sa luam in calcul achizitia unei imprimante color. Daca, totusi, am ajuns la concluzia ca avem de listat zeci de documente zilnic, atunci poate nu ar fi rau sa ne gandim la o imprimanta laser.

Aceasta are o durata mai mare a cartusului si, in plus, permite imprimarea intr-un timp mult mai scurt decat imprimantele cu jet de cerneala. Si intr-unul din cazuri si in celalalt insa, putem lua in calcul apelarea la un centru de inchirieri imprimante. Aceasta alegere ne poate scuti de cautari inutile si de cheltuirea unei sume mari de bani fara folos.

You may also like...

Leave a Reply