10 lucruri pe care nu le stiai despre ochiul uman

Cu totii avem rude, prieteni sau cunostinte care poarta ochelari de vedere Cat Eye pentru a-si corecta vederea. Unii sufera de hipermetropie, altii sufera de astigmatism, exista si persoane care se confrunta de-asemenea cu miopia.

Cu siguranta oamenii sunt curiosi sa afle ce inseamna fiecare asemenea afectiune a vederii, asa ca vom prezenta foarte pe scurt aceste defecte ale vederii:

In ceea ce priveste hipermetropia precizam fatul ca axul anteroposterior este mai scurt, iar imaginea se formeaza in spatele retinei. Acest defect se corecteaza cu lentile convergente. Referitor la miopie precizam faptul ca axul anteroposterior este mai lung, iar imaginea se formeaza inaintea retinei, iar defectul se corecteaza prin lentile divergente.

In cazul agnitismului razele de curbura ale dioptriilor nu sunt egale de la un meridian la altul. Forma dioptriilor nu mai este sferica, iar defectul corecteaza cu ajutorul lentilelor cilindrice.

Cu siguranta insa, oamenii nu sunt curiosi doar in ceea ce priveste aceste defecte de vedere, asa ca vom prezenta in urmatoarele randuri ale acestui articol, 5 lucruri interesante despre ochiul uman, pe care mai mult ca sigur nu le cunosteati pana acum. Iata despre ce este vorba.

  1. Pestele uleios, vitamina A si vitamina C contribuie la mentinerea unei vederi bune. Studiile au constatat ca consumul de peste uleios de cel putin doua ori pe saptamana (cum ar fi somonul sau macrou) poate contribui la reducerea riscului de degenerescenta maculara legata de varsta – o cauza comuna de orbire la varste inaintate. Vitamina A si vitamina C mentin, de asemenea, o buna stare de sanatate a ochilor.
  2. In medie, oamenii se vor uita unul la altul intre unu si sapte secunde inainte de a se uita departe. Contactul constant cu ochii poate fi intimidant si neplacut pentru cealalta persoana. Cu toate acestea, atunci cand ascultati pe altcineva, este bine sa mentineti contactul vizual cu 90% din timp.
  3. Ochiul uman este cel mai rapid muschi care reactioneaza in corpul fiecaruia. Contracteaza in mai putin de 1/100 din secunda. Muschii de ochi realizeaza in colaborare un total de sapte miscari corespunzatoare care va permit sa urmariti obiecte in miscare.
  4. Aproximativ 99% din populatia lumii va avea nevoie mai intai de ochelari de citit cu varsta cuprinsa intre 43 si 50 de ani conforma mai multor studii realizate odata cu trecerea timpului. Pe masura ce imbatranim, lentilele din ochii nostri incetul cu incetul pierd capacitatea de a se concentra. Acest lucru inseamna ca majoritatea dintre noi vom avea nevoie de o forma de corectie a vederii in viata noastra adulta.
  5. Curatarea lentilelor de contact cu apa va face mai mult rau decat bine. Nu incercati niciodata sa curatati lentilele de contact cu apa, indiferent daca este imbuteliata sau ca doriti sa folositi apa de la robinet. Acest lucru poate duce la infectii grave ale ochilor, iar de aici lucrurile se pot complica atat de mult incat sa ajungeti chiar in punctul de a orbi pe viitor.

Asadar, acestea sunt 5 dintre cele mai interesante lucruri despre ochiul uman pe care cel mai probabil nu le cunosteati.

You may also like...

Leave a Reply