Montajul este foarte important pentru longevitatea centralei pe lemne

Centralele cu combustibil solid sunt, de regula, durabile si pot functiona peste 25 de ani fara sa prezinte nici o problema tehnica. Durabilitatea dar si perioada de functionare indelungata sunt valabile doar in cazul unei instalari corespunzatoare dar si a unei exploatari in regim normal, respectand cerintele pentru intretinere.

Desi aceste lucrari nu sunt intocmai dificil de facut, importanta lor este superioara! Impreuna cu echipa de specialisti de la Stropuva Romania ne-am decis sa facem un articol despre cum ar trebui efectuata o montare centrala Stropuva astfel incat aceasta sa aiba o functionare indelungata fara defectiuni.

Daca tocmai ti-ai achizitionat o centrala pe lemne care apartine acestui producator si iti doresti sa fie instalata cat mai corect, atunci ar trebui sa citesti acest articol impreuna cu instalatorul care se va ocupa de lucrare.

Cerinte pentru camera centralei Stropuva

Inainte de toate, ar trebui sa stii ca ai nevoie de o camera pentru centrala care ar trebui sa indeplineasca mai multor cerinte. Iata care sunt cele mai importante conditii pe care trebuie sa le anexa in care va fi montata centrala:

  • Inaltimea anexei ar trebui sa fie de minim 215 cm.
  • Camera centralei nu ar trebui sa fie in interiorul locuintei si nici lipita de aceasta.
  • Podeaua ar trebui sa fie din beton, perfect dreapta.
  • In camera centralei trebuie sa existe energie electrica.
  • Camera centralei ar trebui sa aiba o fereastra pe unde sa intre aer din exterior.
  • Usa trebuie sa fie metalica iar deschiderea sa fie catre exterior.

De asemenea, in camera centralei nu ar trebui depozitate materiale inflamabile, deci in nici un caz combustibilul solid nu ar trebui sa fie in aceeasi camera cu cea a centralei.

Instalarea trebuie realizata doar de catre un tehnician cu experienta!

Instalarea unei centrale cu combustibil solid nu este o lucrare pe care o poate face oricine. De aceea ar trebui sa apelezi la cel mai bun instalator din zona. Cu siguranta cunosti deja un instalator priceput, iar daca nu… prietenii si rudele iti vor oferi suficient de multe recomandari.

Internetul este un loc ideal in care poti gasi un instalator capabil sa iti instaleze centrala in mod corect.

Producatorul de centrale Stropuva recomanda ca instalatorul sa consulte in mod obligatoriu manualul de operare al cazanului pe lemne. Acesta contine indicatii si sfaturi clare pentru un montaj tehnic corect.

Specialistii de la Stropuva Romania mai recomanda ca instalarea sa fie realizata fara puffer, deoarece astfel poate fi pastrata o performanta superioara. Cu toate acestea, este necesara montarea unui filtru de tip Y, chiar inainte de pompa.

Utilizarea corecta garanteaza o durata de viata indelungata

Nu este suficienta o instalare corecta pentru ca durata de viata a unei centrale Stropuva sa fie cat mai indelungata. La fel de necesara este si utilizarea corecta a acesteia, respectand desigur indicatiile din cartea tehnica.

In primul rand, foarte multa atentie trebuie acordata combustibilului folosit pentru alimentare. Centrala Stropuva da dovada de rezultate excelente atunci cand buncarul este plin, iar combustibilul solid are un grad de umiditate cat mai mica.

Obligatorie este si curatarea frecventa a centralei termice. O centrala pe lemne Stropuva trebuie curatata de cenusa de cel putin doua ori pe luna. In cazul carbunilor, cenusa se indeparteaza inainte de fiecare alimentare. Rezidurile de pe pereti trebuie la randul lor indepartate cu ajutorul unei perii din sarma.

Respectand toate aceste indicatii, centrala pe lemne va functiona foarte multe timp, garantant comoditate si confort termic fara probleme tehnice!

You may also like...

Leave a Reply