Care sunt beneficiile incalzirii solare?

Spre deosebire de combustibilii fosili, energia solara este disponibila intr-o masura practic nelimitata, este neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon si este gratuita.

Sistemele moderne de incalzire pot fi combinate cu panourile solare special alese de pe www.panourisolare.com, pentru a dispune de sisteme de incalzire solara pentru incalzirea apei calde sau pentru a alimenta caldura suplimentara in circuitul de incalzire.

Utilizarea radiatiei solare ca energie termica este cunoscuta sub denumirea de incalzire termica solara. Acest lucru nu trebuie confundat cu panourile fotovoltaice, care este capaile sa produca energie electrica folosind lumina soarelui. Marile oportunitati de utilizare a energiei solare au fost recunoscute de mult timp, asa ca in cele ce urmeaza veti putea descoperi cateva beneficii ale acesteia.

Beneficiile incalzirii solare:

  • Cantitati nesfarsite de energie, gratuit;
  • Fara emisii de CO2 in timpul functionarii;
  • Reducerea costurilor: cu pana la 60% mai putina energie pentru incalzirea apei, cu pana la 35% mai putina energie pentru incalzirea spatiului;
  • Consumul redus de combustibili fosili;
  • Sistemele termice solare pot fi integrate in sistemele existente;
  • Sistemele moderne functioneaza eficient chiar si in timpul iernii.

Cum functioneaza incalzirea solara

Operatiunile termice solare functioneaza, in principiu, ca un furtun de gradina inchis la soare. Suprafata furtunului absoarbe lumina soarelui si, in special, radiatia de caldura, astfel incat apa din acesta sa fie incalzita. Incalzirea solara functioneaza in urmatoarele etape:

  1. Colectoarele absorb razele soarelui. Aici se incalzeste un lichid special de caldura.
  2. pompa transporta lichidul in schimbatorul de caldura al depozitului solar.
  3. Acolo, energia termica este transmisa unui rezervor de stocare.
  4. Daca radiatia solara este insuficienta pentru incalzirea apei, un sistem conventional de incalzire va incalzi rezervorul de stocare la temperatura dorita.

Un sistem solar termic livreaza in medie, in medie, aproximativ 60% din energia necesara pentru a satisface nevoile de apa calda.

Utilizati energia solara pentru incalzirea suportului

Pe langa productia de apa calda menajera, lichidul incalzit in colectoare poate fi utilizat pentru a sustine incalzirea apei calde menajere. Aceasta metoda ofera un sprijin interesant pentru functionarea unitatii de incalzire si ofera un potential semnificativ de economisire. Astfel, chiar si la temperaturi moderate, unitatea de incalzire poate ramane oprita, datorita suportului pentru incalzirea solara.

Miezul acestei solutii este un cilindru combinat, de exemplu un cilindru tampon combinat cu o unitate de apa calda menajera. Daca exista suficiente radiatii solare, lichidul continut in sistemul de incalzire solara incalzeste apa intr-unul din cilindri prin intermediul schimbatorului de caldura inferior.

In cazul unei scaderi a temperaturii, de exemplu pentru ca faceti o baie sau un dus lung, atunci unitatea de incalzire va porni, dupa caz, prin intermediul celui de-al doilea circuit. Apoi va suporta incalzirea suplimentara a apei.

In general, energia solara nu va face pentru a acoperi pe tot parcursul cererii normale de energie termica. Prin urmare, acesta poate fi cel mai bine utilizat intr-un sistem complet. Combinatia cu tehnologia de condensare a gazului sau a uleiului este buna si la preturi reduse. Desigur, combinarea incalzirii solare cu o pompa de caldura sau cu incalzire pe peleti este chiar mai eficienta.

You may also like...

Leave a Reply