Tot ce trebuie sa stii despre incinerarea umana!

Se pare ca in ultimii ani, si in Romania se practica incinerarea umana la fel ca in multe alte tari de pe intreg mapamondul, asa ca in cele ce urmeaza vom discuta despre incinerarea umana care poate avea loc la crematoriu in Turda.

Crematia, ca optiune pentru dispunerea finala a unei persoane decedate, a aparut in jur de cateva de mii de ani. In timp ce inceputul incinerarii au fost implicate metode oarecum primitive pentru atingerea rezultatului final, timpii si tehnologia moderna au dat nastere unei versiuni mai standardizate a procesului.

Companiile din intreaga lume fabrica crematorii de dimensiuni umane care reduc timpul necesar pentru finalizarea incinerarii la mai putin de 2 ore. Iata cum functioneaza procesul de incinerare.

Pregatirea corpului

Inainte ca o persoana decedata sa fie incinerata, un director funerar trebuie mai intai sa obtina autorizatia de a incinera decedatul de la cei mai apropiati membri ai familiei care au supravietuit. Aceasta este de obicei sub forma unui document furnizat de casa funerara si semnat de familie.

In continuare, directorul funerar trebuie sa inlature orice obiecte care nu doresc sa fie incinerate impreuna cu corpul, cum ar fi bijuteriile. Daca defunctul avea un stimulator cardiac sau alt tip de dispozitiv medical, acesta va trebui sa fie eliminat pentru a preveni aparitia unei explozii in timpul procesului de incinerare.

Nu este necesara imbalsamarea unui corp inainte de incinerare decat daca familia doreste sa aiba o viziune publica asupra corpului in timpul unui serviciu de pomenire.

Corpul este apoi plasat intr-un sicriu de incinerare, de obicei din lemn sau, mai des, un recipient de incinerare care este in esenta o cutie de carton mare, cu un fund de placaj pentru robustete. Aceste tipuri de recipiente vor arde destul de bine in timpul ciclului de incinerare.

Directorul funerar sau operatorul crematoriu va plasa o eticheta de identificare in recipientul de incineratie impreuna cu corpul pentru a identifica corect ramasitele incinerate odata returnate in casa funerara. Acesta este un pas foarte important deoarece asigura ca familia nu primeste un set gresit de cenusa incinerata.

Crematia

Containerul de incineratie / sicriul care contine corpul este apoi plasat in camera de incineratie de la capat. Camera de incinerare, denumita uneori retorta, este captusita cu caramizi rezistente la foc pe pereti si pe tavan.

Podeaua este realizata dintr-un material special de zidarie, formulat special pentru a rezista temperaturilor extrem de ridicate. Odata ce corpul este inauntru, usa camerei, care are o grosime de aproximativ jumatate de picior, este inchisa fie manual, fie in unele cazuri un comutator, deoarece multe dintre modelele mai noi au usi automate.

Operatorul de la crematoriu porneste apoi masina, care in mod normal trece printr-un ciclu de incalzire inainte de inceperea arderii principale. Dupa ce masina este incalzita, arzatorul principal declanseaza inceperea procesului de incinerare a corpului. Temperaturile din interiorul camerei ating adesea intervalul de 1800 ° F – 2000 ° F. Arzatoarele din interiorul unui crematoriu sunt alimentate fie de gaze naturale, fie de propan.

De obicei, dureaza in jur de 2-3 ore maxim entru ca un corp sa fie complet redus doar la fragmentele osoase prin incinerare.

Prelucrarea cenusii

Dupa terminarea intregului proces de incinerare, este necesara o perioada de racire de 30 minute pana la o ora inainte ca fragmentele osoase sa poata fi manipulate pentru o prelucrare ulterioara.

Cand ajunge in final, ramasitele incinerate sau fragmentele osoase sunt indepartate din camera de incineratie si asezate pe o zona de lucru a mesei. Aici operatorul de crematori elimina toate resturile de metal, cum ar fi suruburile, cuiele, bolturile chirurgicale sau membrele / articulatiile de titan cu un magnet, sau manual.

Restul fragmentelor osoase sunt apoi plasate intr-un procesor special care consta intr-un container cilindric cu lame motorizate la partea inferioara a unitatii. Acest procesor pulverizeaza fragmentele osoase intr-o pulbere fina numita cenusa.

Cenusa este apoi plasata intr-o punga de plastic sau intr-un recipient temporar de incinerare ori intr-o urna, cu conditia ca una din ele sa fie amenajata la crematoriu. Cenusa este apoi returnata familiei.

You may also like...

Leave a Reply