Lucruri generale pe care trebuie sa le cunosti despre implanturi dentare

Se spune ca atat pentru o femeie, cat si pentru un barbat, zambetul este cel mai frumos accesoriu. Exista insa foarte multe persoane care se feresc sa zambeasca in public datorita faptului ca au unul sau mai multi dinti lipsa.

Ei bine, aceasta problema poate fi insa remediata datorita implanturilor dentare care daca vor fi ingrijite, vor dura pentru tot restul vietii, motiv pentru care despre acestea vom discuta in cele ce urmeaza.

Daca aveti in vedere un implant dentar Cluj, exista o multime de optiuni disponibile. Trebuie sa stiti ca unele implanturi dentare sunt mai bune decat altele. Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le cunoasteti.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare inlocuiesc dintii lipsiti. Aceste inlocuiri sunt compuse din trei parti:

Coroana: partea dintelui a implantului, realizata, de obicei, din material ceramic, conceputa sa arate ca un dinte natural.

Conector: Uneori se numeste “rezemare”, conectorul este folosit pentru a fixa coroana dintelui implantului la baza acestuia si are adesea o forma hexagonala sau octogonala.

Baza: Un surub de titan care se fixeaza cu oase naturale pentru a oferi o baza sigura si stabila.

Ce implica procesul implantului?

Procedeul implantului dentar necesita o interventie chirurgicala orala si se efectueaza, de obicei, in timp ce pacientul este sedat.

In timpul interventiei chirurgicale, medicul dentist va forta o mica gaura in maxilar si va insuruba cu grija baza in os. Guma este asezata apoi peste implant, astfel incat sa se poata vindeca.

Dupa ce baza implantului s-a vindecat suficient, este necesara oa doua interventie chirurgicala pentru a fixa conectorul in partea superioara a implantului. In cele din urma, coroana este plasata pe partea de sus a conectorului. Aceasta coroana este atasata la conector cu un ciment dentar special si un surub mic.

Care este diferenta dintre materialele implantului?

Exista diferente majore intre materialele implantului si, desi nu este nevoie sa cercetati marca, modelul si materialul implanturilor dentare (asa cum ati proceda la achizitionarea unei masini), ar trebui sa aveti incredere deplina in parodontist. La minim, asigurati-va ca acestea sunt certificate si ca alegeti doar optiunile de implanturi dentare construite doar dintr-un material de cea mai buna calitate.

In prezent exista foarte multi producatori autorizati pentru materiale de implant dentar, inclusiv baze de implant, conectori si coroane. Aceste sisteme de implant dentar sunt diferite in ceea ce priveste sofisticarea, calitatea si fiabilitatea.

Daca aveti in vedere obtinerea implanturilor dentare, asigurati-va ca parodontistul colaboreaza doar cu producatorii care au inregistrari extraordinare si care au investit timpul si cercetarea in produsele pe care le folosesc pentru a oferi cea mai buna ingrijire de calitate posibila.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care ar fi indicat sa le aveti in vizor in momentul in care intentionati sa optati pentru un implant sau pentru mai multe implanturi dentare. Daca alegeti implanturi dentale de cea mai buna calitate, si aveti mare grija de acestea, cu siguranta puteti sa va bucurati de implanturile respective pentru tot restul vietii.

You may also like...

Leave a Reply