Ingrasaminte pentru culturi trainice – suflatul de potasiu

Cu rol important in nutritia plantelor, dar deopotriva a omului si animalelor este potasiul. Acest element este repsonsabil de rezistenta plantelor la cadere, la ger, la diversele boli ce le pot afecta, la daunatori. Totodata potasiul este substanta care ofera recoltelor gust, aroma si culoare – calitate.

Dintre consumatoarele cele mai mari ale acestei substante, amintim culturile tehnice (se incadreaza aici tutunul, floarea soarelui, cartoful, sfecla de zahar, legumele, vita de vie, pomii fructiferi).

Atunci cand solurile au un continut scazut de potasiu, acestea sunt nisipoase. In principal cele acide au aceasta problema, cu toate ca uneori si cele care deja contin substanta necesita ingrasaminte cu potasiu. Cu cat solul este mai bogat in fosfor si azot, cu atat mai mult creste nevoia de potasiu.

Un ingrasamant eficient, ce presupune o asimilare usoara in sol este sulfatul de potasiu. Acesta este util mai ales in cazul culturilor clorofobe si o recomandare din partea specialistilor.

Nuoricum.ro este un site de unde poti comanda sulfat de potasiu complet solubil in apa, ce permite aplicari de potasiu la nivelurile si etapele necesare, intocmai pentru a depasi nevoile de sulf ale culturilor de plante. Acest fapt se datoreaza si continutului scazut de sare din ingrasamant.

Sulfatul de potasiu – ingrasamantul potrivit pentru trainicia culturilor si bogatia roadelor

Sulfatul de potasiu poate fi aplicat oricand pe culturi, spre deosebire de clorura de potasiu a carei aplicare este recomandata doar in sezonul de toamna. Atunci cand solul are un continut de 150 -200 ppm K (mg/kg sol), nu mai este necesara reaplicarea ingrasamintelor cu potasiu.

Produsul disponibil pe nuoricum.ro se utilizeaza in mod deosebit asupra culturilor care prezinta sensibilitate la clor, metale grele si sodiu. Acesta nu are efecte negative si nu ataca plantele.

Exista posibilitatea de a combina produsul cu alte tipuri de ingrasaminte, de tipul N, P sau NP. Asta vei decide in functie de cultura.

In ceea ce priveste compozitia sulfatului de potasiu de pe Nuoricum.ro, acesta prezinta un procent de 52% potasiu solubil in apa. Privitor la modul de aplicare si doze, specialistii recomanda aplicarea radiculara cu apa de irigare. Doza optima este de 1 – 2 grame per planta o data la o saptamana.

Este ideal pentru irigare, acest ingrasamant fiind adecvat in principiu pentru acele culturi care prezinta sensibilitate nu doar la clor, cum am mai mentionat, dar si la saruri. Se aplica deci si in cazul acelor fructe sau legume mai pretentioase.

Produsul este preferat de numerosi agricultori intrucat asigura una dintre formele de nutrienti cele mai prietenoase. Folosesc sulfat de potasiu cei care sunt constienti de beneficiile pe care le au asupra solului si plantelor.

Pe scurt, constituie solutia pentru producerea unei culturi inalt calitative, mai ales care sa prezinte o valoare deplina la export. Constituie o cale ideala de a ajuta procesul de crestere sanatoasa, protejand in acelasi timp si mediul inconjurator.

Ai in vedere aspectele mai sus mentionate si nu te pripi in a lua o decizie cu privire la ingrasamantul utilizat pentru culturile mai sensibile, ca cele mentionate. Afla mai multe despre sulfatul de potasiu si comanda-l in formula optima de pe nuoricum.ro.

You may also like...

Leave a Reply