Cum pot fi protejate centralele termice de socurile de tensiune electrica?

An de an, numarul de consumatori care se confrunta cu probleme cauzate de intreruperile periodice de alimentare cu energie electrica, in timpul iernii in mod deosebit creste. Desi astfel de probleme tind sa dureze scurt timp si reprezinta o amenintare mica in orase, acestea se pot dovedi a fi o provocare majora pentru persoanele care traiesc in mediul rural.

Cu toate acestea, asigurarea faptului ca cladirea pe care o traim are acces neintrerupt la putere este de o mare importanta pentru confortul si siguranta noastra. Avand in vedere acest lucru, investitia intr-un UPS potrivit care sa satisfaca nevoile noastre este o idee grozava.

Pe masura ce tehnologia progreseaza, devenim din ce in ce mai dependenti de functionarea eficienta a retelei electrice. Defectele temporare ale retelei electrice reprezinta o problema deosebit de dificila pentru proprietarii de centrale termice, dar si pentru cei care folosesc boilerul electric pentru incalzirea apei, sau pentru sistemele de incalzire automata – instalatii indispensabile pentru confortul oamenilor, in special in timpul iernii.

Proprietarii asa-numitelor case inteligente pot avea de suferit, deasemenea din cauza esecurilor de alimentare. Componentele sistemelor de incalzire de uz casnic si ale sistemelor avansate de gestionare a cladirilor nu doar ca trebuie sa fie alimentate in permanenta, ci sunt deasemenea, foarte sensibile la orice interferente din reteaua electrica.

Chiar daca o intrerupere a alimentarii cu energie electrica este doar temporara, este posibil sa se deterioreze dispozitivele care mai apoi vor trebui sa fie reparate, ducand la pierderi financiare semnificative.

In aceste conditii, cu siguranta solutia pentru ca aceste echipamente foarte scumpe sa nu se defecteze din cauza problemelor legate de energia electrica, este reprezentata de catre unitatile UPS. Exista unitati de tipul ups centrala, care se gasesc la Vezio si care asigura functionarea fara probleme a centralelor termice chiar si atunci cand exista o pana de curent electric.

UPS Kemot ProSinus 500 care are o putere de incarcare de 500 W si o putere de iesire de 230 VA, poate sa reprezinte cea mai buna solutie pentru protejarea centralelor termice in asemenea situatii.

Un astfel de echipament este capabil sa ofere 3 functii foarte importante, astfel ca poate fi utilizat o sursã de alimentare neintreruptibilã si trebuie precizat ca este prevazut cu functie de incãrcare, ceea ce inseamna ca lasa tensiunea de la retea sa treaca catre sarcina si incarca bateria de 12 VDC externa.

UPS ProSinus 500 poate functiona si ca un redresor dat fiind faptul ca este capabil de incarcarea bateriei externe, dar are si functia de convertor.

Mai trebuie precizat ca acest UPs dispune de un ecran clar si transparent prevazut cu LED-uri, care indica starea de functionare a acestuia, tensiunea de intrare, alimentarea, tensiunea si frecventa semnalului de iesire sau nivelul de incarcare al bateriei.

Asadar, dupa cum se poate vedea, socurile si fluctuatiile tensiunii electrice pot sa cauzeze mari probleme, asa ca in acest caz este necesara utilizarea unui UPS, care poate proteja dispozitivele electrice.

Protejarea centralei termice este necesara, atat pentru ca o eventuala reparatie poate fi foarte costisitoare, cat si datorita faptului ca o centrala defecta pe timpul iernii poate duce la lipsa confortului termic din locuinta.

You may also like...

Leave a Reply