Ce avantaje ai daca stii sa inoti?

Se spune ca inotul poate fi invatat de la cele mai fragede varste, insa si adultii pot opta pentru cursuri inot, in cazul in care nu stiu sa inoate. Cel mai indicat insa ar fi ca inotul sa fie invatat de catre copii inca de pe la 3-4 anisori, asa ca parintii se pot gandi sa isi duca la curusri initiere inot copii Steaua copilasii.

Este important sa mentionam faptul ca pentru multi copii, inotul este considerat un mijloc de distractie dat fiind faptul ca la bazin acestia vor putea lega prietenii cu alti copii care participa la cursuri inot copii.

Deasemenea, inotul reprezinta sansa unei dezvoltari armonioase pentr copii, dat fiind faptul ca o jumatate de ora de inot este echivalentul a 45-60 de minute de activitate fizica practicata pe uscat, practicand un oricare alt sport.

Inotul este minunat pentru copii dat fiind faptul ca acestia inca de mici isi vor antrena muschii si intreg organismul, astfel ca acestia vor avea un corp mult mai atletic decat copiii de aceiasi varsta, care insa nu practica inotul.

Exista multi copii care au probleme cu somnul, si care nu pot sa doarma pe timpul noptii. Ei bine, parintii acestora ar putea sa ii inscrie pe cei mici la cursuri de inot, iar apoi, vor constata faptul ca in zilele in care cei mici participa la cursurile de inot, vor dormi bustean.

Deasemenea, unii copii nu au pofta de mancare, asta in ciuda faptului ca parintii le cumpara diferite vitamine recomandate de catre medic, pentru cresterea poftei de mancare. Cu siguranta insa, copiii care vor petrece o jumatate de ora in bazin, vor avea apoi o pofta de mancare foarte mare.

Inotul este util pentru copii si datorita faptului ca ii ajuta sa se concentreze mult mai bine pe ceea ce au de facut. De exemplu, copiii care inoata se pot concentra mai bine la scoala atunci cand au de rezolvat o problema.

Inotul faciliteaza dezvoltarea unor functii cruciale superioare ale creierului, a muschilor de baza si a coordonarii, care vad de multe ori dezvoltarea de mai inainte decat colegii care nu se innota.

Asadar, dupa cum se poate observa, inotul este un sport care poate sa fie invatat inca de la cele mai fragede varste, si care poate sa vina cu o serie importanta de avantaje pentru cei mici, asa ca este important ca parintii sa isi inscrie copiii la cursuri de inot.

De mentionat insa este faptul ca desi parintii stiu sa inoate si considera ca sunt capabili sa ii invete si pe cei mici, lucrurile nu sunt atat de simple precum par. Este important ca micutii sa invete sa inoate de la specialisti, precum cei de la bazinul de inot din prelungirea Ghencea.

Atunci cand invata de la profesionisti sa inoate, copiii invata sa invete cum sa execute miscarile in apa corect, invata sa isi tina corect respiratia, plus o multime de alte lucruri care le pot fi de ajutor. Apoi, precizam faptul ca odata ce vor invata sa inoate, cei mici vor stii sa inoate pe viata.

You may also like...

Leave a Reply