Totul despre implant mamar

Pacientul obisnuit de augmentare a sanilor este o femeie tanara al carei profil de personalitate indica o primejdie psihologica in ceea ce priveste aspectul sau personal si corpul ei (imaginea de sine) si o istorie a faptului ca a suferit critici cu privire la estetica persoanei ei.

Studiile privind tulburarile corporale ale pacientilor cu marirea sanilor (2003) si tulburarea dismorfistica corporala si chirurgia cosmetica (2006) au aratat ca femeia care a suferit o operatie de augmentare a sanului a suferit si o psihoterapie, a avut o stima de sine scazuta, a prezentat frecvente aparitii de depresie psihologica  si a suferit dismorfie corporala – un tip de boala mintala in care ea percepe defecte fizice inexistente.  Asa a aparut clasica operatie de implante mamare.

Studiile postoperatorii ale pacientilor despre sanatatea mintala si calitatea vietii femeilor au raportat o imbunatatire a sanatatii fizice, a aspectului fizic, a vietii sociale, a increderii in sine, a stimei de sine si a functionarii sexuale satisfacatoare.

In plus, majoritatea femeilor au raportat satisfactie pe termen lung cu implanturile mamare; unii, in ciuda faptului ca au suferit complicatii medicale care necesita revizie chirurgicala, fie corecta, fie estetica. La fel, in Danemarca, 8,0 la suta din pacientii cu augmentare a sanilor au avut un istoric preoperator de spitalizare psihiatrica.

Imbunatatirea sanilor este un recurs ocazional pentru culturism feminin pentru a pastra figura feminina pierduta atunci cand atinge un fizic slab.

Un studiu din 2013 a raportat ca femeile culturiste au recurs la chirurgie pentru augmentarea sanului pentru a mentine un fizic feminin, si astfel compenseaza pierderea de masa de san, masa corporala si scaderea grasimii corporale ca urmare a ridicarii greutatilor.

Sanatate mentala

Un studiu din 2007, a raportat ca femeile care au cautat implanturi mamare sunt aproape de 3 ori mai susceptibile de a se sinucide, spre deosebire femeile care nu au cautat implanturi mamare. Comparativ cu rata standard de sinucidere pentru femeile din populatia generala, rata de sinucidere pentru femeile cu sanii augmentati a ramas aceeasi pana la 10 ani dupa implantare.

In plus, in plus fata de riscul de sinucidere, femeile cu implanturi mamare s-au confruntat, de asemenea, cu un risc de mortalitate triplat la alcoolism si abuz de droguri (prescriptie si recreere).

Desi sapte studii au asociat statistic o femeie care sufera o procedura de augmentare a sanilor la o rata mai mare de sinucidere, cercetarile indica faptul ca chirurgia de augmentare  nu creste rata de suicid; si ca, in primul rand, femeia inclinata psihopatologic este mai probabil sa sufere o augmentare a sanilor.

Mai mult decat atat, studiul Efectul Mammoplastiei pentru Marirea Sanilor asupra stimei de sine si a sexualitatii: o analiza cantitativa (2007), a raportat ca femeile si-au atribuit stimularea de sine imbunatatita, imaginea de sine si buna functionare sexuala satisfacatoare.

Esantionul, cu varsta cuprinsa intre 21 si 57 de ani, a crescut in medie cu 20,7 pana la 24,9 puncte fata de stima de autoevaluare Rosenberg de 30 de puncte, ceea ce a sustinut cresterea cu 78,6% a libidoului femeii, – nivelul operativ al libidoului.

Prin urmare, inainte de a conveni asupra oricarei proceduri chirurgicale, chirurgul plastic evalueaza si ia in considerare sanatatea mamei pentru a determina daca implanturile mamare pot afecta in mod pozitiv stima de sine si functionarea sexuala.

You may also like...

Leave a Reply