Ce trebuie sa stii despre curatarea pensulelor de machiaj si cand este momentul sa renunti la ele?
Pensulele de machiaj sunt ustensilele noastre de nadejde, deci trebuie sa le acordam atentia cuvenita. In fond, in lipsa lor nu am reusi sa realizam acel efect seducator si captivant specific machiajului smokey eyes si nici nu am mai putea crea acei pometi inalti, care ne fac sa aratam impecabil chiar si intr-o zi incarcata si obositoare. Din acest motiv, iata un ghid practic care te va invata, pas cu pas, cum sa iti ingrijesti corect pensulele de machiaj.
Multitudinea de peri fini ai unei pensule de machiaj vor retine, inevitabil, bacterii, uleiuri, praf si alte murdarii. Atunci cand aplicam aceste substante pe fata, odata cu produsul dorit, aparitia punctelor negre si a acneei nu ar trebui sa ne mai surprinda. Este esential sa stim nu doar cum sa ne curatam corespunzator pensulele de machiaj, ci si cat de des este bine sa facem asta.
La cat timp este bine sa curatam pensulele de machiaj?
Pentru a indeparta particulele adunate intre firele de par si implicit, pentru a evita aparitia unor probleme cu tenul, este recomandat sa curatam pensulele cel putin o data pe luna. Totusi, a nu se intelege ca acestea trebuie spalate in fiecare zi!
Rspectand ritualul intretinerii lor, pensulele te vor ajuta sa aplici mult mai usor fardurile, iar culorile isi vor pastra acelasi grad de intensitate si consistenta din trusa de machiaj.
Ritualul de intretinere a pensulelor de machiaj
Prima etapa presupune umezirea pensulelor. Poti face asta trecandu-le usor prin jetul de apa calduta, cu perii indreptati in jos. De preferat sa eviti udarea componentei metalice, intrucat la contactul des cu apa este posibil sa cedeze, lipiciul pierzandu-si treptat din proprietati.
Poti trece la urmatorul pas, si anume, sa pui o picatura de sampon sau sapun bacterian intr-un pahar de plastic, capac de plastic sau chiar in palma. Apoi trebuie sa introduci pensulele in recipient, masand delicat perii prin miscari ciculare, fara a deranja in vreun fel forma pensulei.
De exemplu, miscarea corecta in cazul pensulei pentru aplicarea fondului de ten, a celei pentru sprancene sau corector se aseamana cu cea a ungerii unei felii de paine. Atentie deosebita la firele de par, sunt sensibile, iar daca vei trage de ele vor cadea. Vei vedea astfel cu ochii tai cum murdaria este inlaturata.
Dupa ce le-ai spalat cu sampon, clateste pensulele cu apa curata. Vei face asta tinand pensula indreptata cu perii in jos sub jetul de apa pana in momentul in care nu mai vezi deloc spuma. Pentru a indeparta excesul de apa, preseaza-i usor intre degete si verifica sa nu fi ramas reziduuri blocate.
Daca pana acum ai respectat cu strictete indicatiile, nu ramane decat sa tapotezi pensulele cu ajutorul unui prosop moale sau a unui servetel. Miscarea trebuie sa fie blanda, pentru a nu smulge firele, care se asaza in forma initiala.
Trebuie sa fii atenta sa le redai mereu forma lor de baza inainte de a le lasa la uscat, intrucat aceasta odata modificata, va face ca pensula sa devina inutila. La final, lasa-le in pozitie orizontala la uscat, pe un prosop curat.
S-a stabilit deja maniera in care se spala pensulele, astfel ca mai ramane un singur aspect de lamurit: cand se arunca pensulele? Ei bine, oricat de riguroasa ai fi in procesul lor de spalare si intretinere, trecerea timpului si uzura isi spun cuvantul, astfel ca acestea nu vor mai da performante.
Vei observa ca firele de par incep sa cada, ba poate chiar si curatarea lor va deveni mai dificila. Acesta este momentul in care trebuie sa te gandesti la achizitionarea unui nou set de pensule de machiaj. Pandera.ro reprezinta o recomandare in acest sens.