Trei lucruri pe care un director le cauta la un contabil

Experienta te ajuta sa inveti cateva lucruri esentiale despre modurile in care directorii executivi considera serviciile de contabilitate. Din preocuparile lor initiale si puncte fierbinti dure la intrebari foarte specifice care au avut nevoie de lamuriri in cadrul intalnirilor noastre, directorii generali au adesea o abordare unica pentru verificare si de a alege servicii de contabilitate.

Fie ca esti un CEO ce cauta noi servicii de contabilitate in Bucuresti sau pur si simplu doresti sa adopti o noua abordare pentru modul in care revizuiesti potentiale optiuni de servicii de contabilitate, iata unele dintre lucrurile pe care le-am invatat despre directorii de companii aflati in cautarea serviciilor de contabilitate.

1. Cat de bine va intelege un contabil nevoile mele?

Acest lucru nu poate fi o surpriza, dar cei mai multi directori executivi nu au exact o multime de timp suplimentar pentru a-l petrece stabilind detalii a ceea ce au nevoie de la contabilitate.

De la rapoarte flash la actualizari de zi cu zi, directorii executivi trebuie sa stie ca serviciile de contabilitate pot percepe nevoile lor si sa le furnizeze informatiile de care au nevoie atunci cand au nevoie, fara niciun efort suplimentar din partea lor. Numai acest lucru poate fi diferentiator principal intre serviciile de contabilitate care lucreaza pentru o companie de succes.

2. Ce procese contabile pot fi automatizate sau imbunatatite de tehnologie?

Exista putine tipuri de profesionisti care apreciaza eficienta mai mult decat un CEO. Odata cu cresterea tuturor lucrurilor imbunatatite prin tehnologie, directorii executivi se intreaba din ce in ce mai des despre modul in care sisteme sau procese pot sa fie imbunatatite prin utilizarea tehnologiei. Daca imbunatatirea este facuta in timp scurt, pur si simplu va usura sarcina asupra resurselor. Eficientizarea proceselor de contabilitate cu tehnologie de contabilitate este visul oricarui CEO.

3. Cat de mult costa serviciile de contabilitate?

Desigur, aceasta este o intrebare cheie si nu neaparat in sens financiar. Cu toate acestea, este important sa iei in considerare costurile directe si indirecte in analiza cheltuielilor si a beneficiilor. De exemplu, multe servicii de contabilitate externalizate pot avea costuri competitive, dar ele pot fi, de asemenea, pe picior de egalitate sau chiar mai putin costisitoare decat contabilitatea interna.

Cu toate acestea, in cazul in care evidenta interna nu adera la procesele contabile, protejarea integritatii raportarii financiare poate avea de suferit. Acest lucru se va traduce in contabilitate ca fiind mai costisitor pe termen lung. La urma urmei, greselile pot fi cel mai scump tip de costuri ale tuturor.

You may also like...

Leave a Reply