Ce trebuie sa stii inainte de a incheia contractul de inchiriere auto

Pentru ca mai mult ca sigur ai apelat macar o data la serviciul rent a car sau ai cel putin un prieten fan al unei asemenea optiuni de transport, fie in Bucuresti, in Aeroportul Otopeni, fie in alte orase, merita sa afli anumite lucruri pe care nimeni nu ti le spune. Ca in orice situatie, parerile sunt impartite. Unii sustin ca masinilie inchiriate isi merita toti banii, in timp ce altii afirma ca firmele de inchirieri auto insala clientii.

In calitate de client masini de inchiriat Otopeni, pentru a evita pe cat posibil pierderea garantiei sau diverse neplaceri legate de autovehiculul inchiriat este bine sa te informezi in prealabil cu privire la piata rent a car din Romania, inainte de a incheia contractul de inchiriere.

Mergi la sigur daca tii cont de urmatoarele 5 sfaturi practice:

  • Esti incantat ca ai gasit o oferta atractiva pentru inchirierea unei masini? Nu te grabi sa rezervi sau sa achiti vreun avans, intrucat ce e ieftin nu inseamna ca este si bun. Acorda-ti 15 minute si documenteaza-te pe internet cu privire la compania care iti pune masina la dispozitie. Este foarte simplu sa introduci pe Google numele firmei in asociere cu diverse cuvinte precum „teapa”, „pareri”, „sfaturi” si sa analizezi rezultatele oferite de marele motor de cautare. Astfel, vei sti la ce sa te astepti daca continui demersul inchirierii cu firma respectiva.
  • Nu achita un avans online inainte sa semnezi contractul decat daca este o firma de la care ai mai beneficiat de astfel de servicii si ai incredere deplina in acea companie. De regula tariful perioadei de inchiriere si garantia se platesc in momentul semnarii contractului si preluarea masinii de catre client. Exista posibilitatea ca atunci cand faci o plata online in avans sa pierzi acea suma de bani.
  • Daca ai facut o rezervare online, te poti baza pe acea rezervare abia in clipa in care ai fost contactat de un agent al firmei in cauza si purtati o discutie cu privire la rezervare. Altfel, exista sansa sa ajungi in Otopeni sau la locatia stabilita si sa nu te intampine nimeni. Cauta pe site un numar de telefon disponibil, precum si o adresa valabila.
  • Ai posibilitatea sa renunti in orice moment la inchiriere, atunci cand ti se pare ca masina pe care ti-a adus-o reprezentantul nu este in regula. Este de preferat sa previi decat sa tratezi. Astfel, este bine sa ai la indemana alte 2 contacte ale unor firme de masini de inchiriat Otopeni pentru a nu ramane descoperit. In cazul in care masina inchiriata nu se pliaza pe cerintele tale, nu te baza pe promisiunea agentului ca va schimba masina in eventualitatea unei defectiuni.
  • Inchiriaza o masina numai in baza unui contract valabil cu semnatura firmei de inchirieri auto. Este bine sa-i soliciti reprezentantului firmei datele necesare in cazul unui eveniment in trafic. Cum se procedeaza in astfel de situatii? Ce acte trebuie prezentate pentru ca totul sa fie in regula? Nu iti doresti sa iti opreasca garantia pentru ca nu ai stiut cum sa gestionezi o astfel de situatie.

Mai mult ca sigur ca aceste informatii iti vor fi de folos si vei fi mai precaut atunci cand vei fi intampinat cu oferte de nerefuzat. Pentru un raport pret – calitate echitabil acceseaza pagina oficiala traxrentacar.ro.

You may also like...

Leave a Reply