Ventilatorul de camera – sfaturi pentru alegerea celui potrivit

Atunci cand temperaturile externe cresc si incep sa fie dogoratoare, fiecare dintre noi cautam locurile ferite de soare si de caldura. Preferam sa stam mai mult in interior atunci cand valorile sunt extreme, insa de multe ori racoarea camerei de odihna nu este pe deplin cum am dori. In acest sens insa avem la dispozitie ventilatoarele, inventia tehnologica ce salveaza inca o data situatia.

Pentru ca ne putem asigura confortul termic din locuinta cu ajutorul acestor dispozitive inteligente, nu mai ramane altceva de facut decat sa ne orientam dupa cel potrivit. Piata ne intampina la ora actuala cu o gama variata de optiuni, ceea ce inseamna ca nu vom fi privati de confort.

In conditiile in care ventilatoarele de extractie sunt dintre modelele cele mai simple care pot asigura ameliorarea temperaturilor ridicate din incaperi, modelele de camera vin ca o solutie rapida pentru a aduce un plus in confortul personal. Cu toate acestea interesul este de a evacua aerul viciat din locuinta si de a-l inlocui cu altul – proaspat si respirabil.

Cum alegi ventilatorul de camera?

Acestea se gasesc intr-o varietate atat de mare incat s-ar putea sa iti fie dificil sa te opresti asupra unui model. Sunt preferate cele care sunt reprezentate de ventilatoare axiale pentru plusul de eficienta pe care il prezinta, insa nici alte optiuni nu sunt tocmai de neglijat – nu cand se doreste un confort de moment.

Cele axiale sunt disponibile in general in varianta cu picior, fiind vorba despre modelele cu putere moderata sau de perete, preferate de un public mai larg.

Daca esti genul de persoana care pune un accent aparte pe design – ceea ce nu este rau – atunci poti avea in vedere modelul care se pliaza cel mai bine pe nevoile tale. Ai de ales intre cele cu picior, de podea, turn sau de tavan ori perete. Alege modelul cu picior in conditiile in care doresti sa ti se puna la dispozitie un flux de aer constant, cu o acoperire pe masura.

Este considerat eficient acesta pentru ca pozitionarea fluxului de aer este la o distanta de 1 – 1,5 m de sol. In consecinta, acesta reuseste sa asigure o evaporare pe masura la nivelul corpului. De preferat este ca cei sensibili sa nu stea in calea acestui tip de ventilatoare axiale pentru ca poate fi avea efecte disconfortante pe termen lung.

M-am axat asupra modelelor axiale, insa dua tipul de constructie sa stii ca gasesti si ventilatoare centrifuge, respectiv din cele cu palele ascunse. Ramane la alegerea ta pe care il consideri cel mai potrivit.

Cu toate acestea raman la recomandarea cu privire la ventilatoare axiale, care sunt de departe cele mai cunoscute. Le plaseaza in topul optiunilor faptul ca pune in miscare o cantitate mult mai mare de aer, dar si silentiozitatea ce le este specifica.

Bineinteles ca exista posibilitatea sa apara fluctuatii de viteza, insa nu este ceva neobisnuit pentru ca de obicei sunt rare. Asta se datoreaza unei viteze mai mici de rotatie, comparativ cu modelele de evacuare spre exemplu. In orice caz, daca doresti sa faci o achizitie in acest sens, beneficiezi de calitate prin produsele oferite pe braco-ventilatoare.ro.

You may also like...

Leave a Reply