Tot ce trebuie sa stii despre accesorii funerare

De multe ori, atunci cand ne gandim la o inmormantare, ne spunem ca nu este un eveniment atat de important incat sa fim atentie la toate detaliile. Prin urmare, in acceptiunea multora dintre noi, servicii funerare inseamna doar slujba de inmormantare si praznicul, fara a mai lua in calcul faptul ca sunt o multime de servicii conexe la care trebuie sa fim atenti.

Astfel, odata ce apelezi la o companie specializata in servicii funerare, trebuie sa ai in vedere faptul ca poti beneficia de un pachet complet, care cuprinde atat accesorii funerare precum sicriu, loc de veci si rezervarea locului la capela, precum si obtinerea tuturor autorizatilor necesare pentru o inmormantare, care nu sunt deloc putine. Astfel, ai nevoie de eliberarea certificatului constatator de deces, din partea autoritatilor de la medicina legala.

Mai apoi, trebuie sa te interesezi in ce conditii poti depune trupul neinsufletit al persoanei decedate la capela unei biserici, dupa care sa faci diligentele pentru autorizatile de transport, gasirea unui loc de veci si organizarea praznicului aferent.

Toate acestea necesita timp si bani, asfel incat orice ajutor in acest sens nu poate fi decat binevenit. Acesta este scopul firmelor de servicii funerare, care vin in sprijinul tau cu tot ceea ce este de trebuinta in aceste momente dificile. Mai exista insa o serie de mici amanunte la care va trebui sa tii seama in organizarea unei inmormantari.

Astfel, la o ceremonie de inhumare sunt o serie intreaga de accesorii pe care, daca nu le ai, ai putea da nastere la discutii inutile si chiar la perturbarea unui eveniment atat de important, precum este trecerea pe lumea cealalta a persoanei dragi. Iar daca la sicriu sau la costum pentru defunct se gandeste mai toata lumea, trebuie sa stii ca o la fel de mare importanta in organizarea unei ceremonii de inhumare o au lumanarile, cuiele si suruburile pentru sicriu, dar si aranjamentele florale.

Caci, daca despre flori ne-am obisnuit ca ele sa fie prezente in special la momentele vesele, precum nunti, aniversari sau botezuri, ele sunt nelipsite si in cadrul inmormantarilor. Din acest punct de vedere, trebuie sa stii randuiala fiecarui moment al unei inmormantari, cu asigurarea celor necesare in acest sens.

Revenind insa la accesorii, acestea trebuie sa reprezinte o preocupare pentru tine, daca doresti ca persoana decedata sa aiba o trecere lina pe lumea cealalta. Din acest motiv, trebuie sa acorzi atentie unor detalii precum manerele pentru sicriu, care pot fi din diferite materiale si modele, la fel ca si suruburile, speciale, ce pot fi din fier forjat sau materiale suflate in diverse nuante.

De asemenea, vei avea de achizitionat lumanari suficiente, precum si batiste sau prosoape pentru pomeni, pe care le vei imparti enoriasilor. Nu in ultimul rand, daca optezi pentru incinerare, vei avea de ales intre diferite modele de urne in care sa pastrezi cenusa celui trecut pe lumea cealalta, astfel incat sa iti fie aproape pe lumea aceasta.

You may also like...

Leave a Reply