Pot sa-mi repar telefonul singur acasa?

La o simpla cautare pe Youtube apar numeroase tutoriale ce permit doritorilor sa isi repare propriul telefon acasa efectuand operatiuni precum inlocuirea bateriei, sau schimbare display iPhone 7 Plus. Daca va considerati capabili de aceste operatiuni puteti bineinteles incerca sa efectuati aceste reparatii cu ajutorul tutorialelor, insa exista o serie de impedimente ce pot duce la obtinerea de rezultate dezastruase in acest caz.

  • Calitatea pieselor – nefiind expert in repararea telefoanelor ci doar reparatory “de ocazie” este foarte probabil sa nu aveti cunostinte solide in ceea ce priveste piesele de schimb necesare, calitatea si originea lor. Spre deosebire de o persoana cu experienta in domeniu care poate sti exact ce piese sa comande in functie de marca, tipul de operatiune si orice alti factori considera demni de luat in considerare, dumneavoastra este posibil sa alegeti marca de piese la intamplare. Chiar si in cazul pieselor originale, este important si furnizorul, nu doar faptul ca acestea sunt originale, deoarece se pot deteriora in timpul transportului, de pilda. Desigur, cei ce posteaza tutoriale pe Youtube in care arata cum se poate efectua de exemplu o schimbare display iPhone 7 Plus vor lasa in descrierea clipului de cele mai multe ori si link-uri care sa va permita achizitia pieselor necesare. Trebuie insa mentionat faptul ca de multe ori aceste link-uri sunt puse acolo in urma unei colaborari cu un anumit distribuitor/retailer al acestor piese si nu neaparat din convingere personala asupra calitatii superioare a acestora. De asemenea, este posibil ca link-ul sa fie unul de afiliere, prin care cel care a postat clipul primeste o suma de bani in urma achizitiei, ceea ce din nou poate ridica semen de intrebare cu privire la sinceritatea recomandariii.
  • Lipsa cunostintelor – tutorialul urmarit va prezinta bineinteles situatia ideala, iar daca prin urmarea pasilor descrisi obtineti un rezultat satisfacator, aceasta este o situatie ideala, insa este posibil ca in incercarea de a urma intocmai tutorialul sa observati discrepante pe care sa nu stiti cum sa le gestionati din lipsa de cunostinte in domeniu. In acest caz este posibil sa nu stiti cum sa gasiti o iesire din situatia in care sa va aflati si sa apelati in ultima instanta tot la personae autorizate pentru finalizarea reparatiei sau rememdierea daunelor pe care le-ati cauzat. Ba mai mult, aceste daune este posibil sa fie iremediabile, caz in care singura solutie ramane inlocuirea telefonului cu unul nou.
  • Lipsa garantiei – spre deosebire de service-urile sau persoanele autorizate sa repare telefoane, ce ofera o garantie a pieselor folosite sau a lucrarii in sine pentru 30 sau 60 de zile, perioada in care sunteti asigurat in cazul in care se produce o noua defectiune, reparand telefonul singur acasa nu aveti nicio garantie a lucrarii efectuate corect sau a rezistentei acesteia in timp. Ba mai mult, nu aveti nicio garantie a efectuarii corecte a acesteia in afara de o aparenta buna functionare a telefonului, care nu garanteaza insa acest lucru cu certitudine.
  • Lipsa echipamentelor – este foarte probabil sa nu aveti ustensilele necesare unor lucrari de precizie ca de pilda schimbare display iPhone 7 Plus, caz in care veti fi nevoit sa le achizitionati sa sa le inlocuiti cu altele necorespunzatoare, ambele situatii fiind in dezavantajul dumneavoastra.

You may also like...

Leave a Reply