Simbolistica inelului de logodnă cu safir

Încă din cele mai vechi timpuri, inelul a constituit un simbol marcant pentru evoluția umană, indiferent de contextele culturale. Cu toate că a trecut mult timp de la apariția obiceiului de a oferi un inel iubitei pentru a face o cerere în căsătorie, acest simbol nu și-a pierdut din semnificațiile de bază, fiind o dovadă de necontestat a iubirii.

Ce proprietăți importante are aurul

Nu mai este de mult timp un secret că aurul are multiple proprietăți care i-au adus popularitatea de care se bucură astăzi în întreaga lume. De altfel, aurul are nenumărate însușiri așa că nu-i de mirare că aurul rămâne cel mai apreciat metal prețios încă din vremurile străvechi. Fiind cel mai ductibil și cel mai maleabil dintre metale – are o capacitate extraordinară de a suporta forțe de compresie mari, așadar poate fi întins în foi fără a se rupe.

O altă însușire semnificativă pe care o are aurul rezidă în faptul că este un bun conducător de electricitate și de căldură. Pe lângă aceste proprietăți, i se atribuie și capacitatea de reflecta puternic radiația infraroșie și faptul că poate fi prelucrat cu ușurință chiar la rece – ceea ce îi găsește utilitatea în mai multe domenii.

Industria bijuteriilor a profitat de toate însușirile pe care le are acest metal prețios pentru a crea obiecte de podoabă somptuoase și fine. De altfel, datorită maleabilității și ductibilității sale, dintr-un singur gram de aur se poate obține o folie subțire și translucidă cu suprafața de 1 metru pătrat.

Inelul din aur cu safir, dovada iubirii veritabile

Safirul face parte din categoria mineralelor corindom și poate fi găsit în stare naturală într-o paletă variată de culori – de la albastru verzui până la violet. În diverse contexte culturale, piatra prețioasă incrustată pe inelul de logodnă este extrem de importantă, de multe ori fiind un simbol al regalității.

Una dintre combinațiile ideale pentru un inel de logodnă ar putea fi, de pildă – inelul de aur împodobit cu safir albastru. Potrivit unor credințe din vremurile străvechi, safirul avea un rol de protecție împotriva bolilor sau a spiritelor malefice, de aceea era unul dintre cele mai purtate obiecte de podoabă.

De altfel, acesta și-a menținut o poziție de top până în zilele noastre, fiind o piatră prețioasă cu atribute estetice remarcabile. La finalul anului 2015, a fost găsit cel mai mare safir stelat de pe glob care are 1404 carate și o valoare de 100 milioane de dolari.

Oferă-i viitoarei logodnice un inel personalizat!

Dacă te-ai hotărât să o ceri în căsătorie pe iubita ta și încă nu ai pregătit inelul, ar trebui să acorzi suficient timp procesului de selecție pentru a te asigura că ai făcut alegerea corectă.

Unul dintre magazinele unde vei găsi diferite tipuri de inele de aur cu safir, dar și alte modele variate este E-ring.

De asemenea, ai posibilitatea de a opta pentru un model personalizat, așadar dacă ai în minte o idee, poți realiza un desen pe care să îl trimiți echipei de la E-ring, alegând materialul din care să fie confecționat inelul și piatra prețioasă. Ulterior, vei primi o realizare 3 D a bijuteriei și după ce-ți dai acceptul, vei primi produsul finit.

You may also like...

Leave a Reply