9 de lucruri pe care trebuie să le știi atunci când pierzi o persoană dragă

Cu toții trecem prin astfel de momente. În fond, așa e viața, ciclul vieții e dureros, mai ales pentru noi, cei care rămânem în urmă. Cel mai greu nu este să spunem adio atunci când pierdem pe cineva drag, cel mai greu e să ne găsim forța și curajul de a merge mai departe și să ne obișnuim să trăim fără acea persoană. Câteodată gândul ăsta ne sperie de-a dreptul.

Nu putem spune clar care durere e mai grea: șocul celor întâmplate, pierderea subită a persoanei dragi sau frica de viitor și de cum va arăta viața noastră fără persoana dragă.  Ce e și mai greu, e că nu poți face nimic ca durerea să dispară, sau măcar să devină mai ușoară. Doar timpul poate ameliora oarecum durerea. Ne simțim neputincioși, nu ne simțim în stare de nimic și suntem în același timp și nervoși pe tot ce ni s-a întâmplat.

S-a întâmplat prea repede, fără nicio veste. Așa e moartea. Își ia victimele când te aștepți mai puțin.

Pentru toți cei care au suferit o pierdere de orice fel, trec printr-o despărțire, un divorț sau au pierdut pe cineva drag, această listă este pentru voi!

  1. Peste pierderi nu trecem niciodată cu adevărat. Mai mult ne contopim cu ele și ne dau o nouă viziune asupra vieții. O viziune mai realistă am putea spune.
  2. Vei descoperi o altfel de iubire, o profunzime a acesteia de care nici nu-ți imaginai. Și e păcat că a trebuit să pierzi pe cineva ca să poți cunoaște acest lucru.
  3. Niciodată să nu regreți că ai iubit. Poate mulți și-ar spune că dacă nu s-ar fi implicat atât de mult ar fi fost mai ușor. Iubirea merită orice risc și sacrificiu!
  4. Oamenii pot spune lucruri ciudate câteodată, considerate de noi chiar prostești. Ei doar încearcă să ajute, nu trebuie să-i iei tot timpul în seamă.
  5. Chiar dacă majoritatea oamenilor încearcă să caute o explicație sau un motiv și să-și dea seama de ce s-a întâmplat un lucru, nu e chiar așa. Câteodată trebuie să renunțăm la a ne mai pune întrebări și să luăm totul ca atare.
  6. Iartă-te! Acesta este un lucru foarte important! Dacă dai vina pe tine, nu te ajută cu nimic, trebuie să te ierți și să realizezi că ai spus și ai făcut tot ce ai putut!
  7. E normal să te simți nervos, cu toții ne simțim așa! Acest lucru nu trebuie să ne sperie! Trebuie să acceptăm furia, să o simțim, numai să nu o lăsăm să ne copleșească. Trebuie să găsim un mod pașnic și eficient de a o consuma. Sportul poate fi o soluție bună.
  8. Fii pregătit pentru orice! Un eveniment ca acesta fie scoate ce-i mai bun dintr-o familie și toți vor fi uniți, fie scoate ce-i mai rău și familia se va destrăma.
  9. Gândește-te din timp la soluții. Dacă știi că urmează să moară o persoană dragă, atunci pune la punct unele lucruri din timp. Poți accesa oricând ro și beneficiezi de tot sprijinul necesar!

You may also like...

Leave a Reply