Radiologia veterinara – ingerul pazitor al animalutului tau de companie

Cu siguranta ai auzit de radiologie, probabil in cazul corpului uman insa cel mai nou scut de protectie impotriva diverselor boli ale animalutului tau de companie este radiologia veterinara.

Daca in cazul omului, cele mai multe radiologii se fac in zona orala (gura, mai exact dinti), ei bine, astazi afli ca aceste investigatii se fac si pe animalute insa intr-un mod mai diversificat.

Cand este bine sa-ti duci prietenul cu patru picioare la radiologie? In orice moment, sunt insa acele situatii in care medicul veterinar te trimite de indata spre acest specialist iar atunci sub nicio forma nu trebuie sa eviti sa faci acest lucru insa in clipa in care consideri ca dupa micile tale “cercetari” prietenul care traieste langa tine si nu poate decat sa latre sau sa miaune este in pericol, nu ezita sa treci pragul unei clinici vetrinare dotate cu cu un astfel de aparat radiologie veterinara.

Imaginile de radiologie veterinara sunt de ajutor in identificarea diverselor boli insa sunt salvatoare in cazul identificarii unui spot tumoral.

Daca se intampla ca in clinica in care mergi pentru un astfel de test sa i se identifice celui aflat sub aparat un de spot mentionat mai sus, se va trece la aflarea unor date amanuntite, pentru verificarea unor alte radiografii pulmonare, aici se va verifica aparitia metastazelor si tot in aceasta etapa vei fi instiintat daca animalutul tau se afla in ultimele clipe din viata.

Nu ai curaj sa-l duci la o astfel, de clinica gandindu-te ca medicii de aici vor avea un comportament diferit de al tau iar acest lucru ti-ar putea speria catelul sau pisica? Afla ca FanVET, o clinica identificata in tinutul Bucovinei in Suceava, iti comunica chiar de la inceput cateva aspecte care te vor incanta.

In primul rand, prin investigatiile pe care le fac nu vor produce niciun fel de durere pacientului si nici nu vor creea disconfort acestuia. Mai mult decat atat, decizia de a-l seda sau nu iti apartine tot tie, asta in contextul in care astazi o astfel de hotarare este luata de medicii veterinari sau de cei care urmeaza sa manipuleze animalutul.

Aceeasi clinica refuza fara nicio exceptie situatiile in care trebuie sa apeleze la contentie brutala, adica la legarea de masa a pacientului, la imobilizare dureroasa sau la lovirea acestuia.

In cazul in care animalele de companie sunt foarte speriate primul pas pe care specialistii de aici il fac este sa solicite prezenta proprietarului, in speranta ca astfel se va linisti, in ultima instanta cu acordul detinatorului se ia hotararea de a-l seda sau nu.

Angajatii clinicii anterior mentionate nu efectueaza nicio operatiune fara o trimitere de la medicul veterinar pe care animalul in cauza il are, ceea ce determina profesionalismul institutiei.

Un pas peste care nu trec este acela ca nu elibereaza retete medicale de niciun fel fara consultarea pacientului. Surprinzator este ca aceeasi angajati aleg sa nu ofere consultatii prin telefon sau sa puna un diagnostic prin intermediul comunicarii facebook.com. Daca vei identifica o astfel de clinica in orasul tau, atunci cu siguranta este cea mai potrivita pentru a le incredinta animalutul!

You may also like...

Leave a Reply