5 motive ce ar trebui să te determine să alegi produsele BIO

Indiferent de dietă, produsele ecologice reprezintă o alegere inteligentă. Cu cât oamenii optează mai mult pentru produsele BIO, cu atât vor trăi mai sănătos și vor salva sănătatea planetei. De aceea s-a creat bioboom.ro, un site cu produse BIO pentru orice gusturi și nevoi.

Mai jos, îți vom oferi 5 motive care ar trebui să te determine să alegi produse de pe BioBoom.

  1. Eviți chimicalele

Cosumul de produse BIO este singura modalitate prin care poți evita explozia de substanțe chimice conținute în alimentele din ziua de azi. În America, sunt înregistrate anual mai mult de 600 de produse chimice active pentru uz agricol. Dacă e să facem un calcul, am putea spune că  o persoană consumă aproape 16 kg de pesticide chimice în fiecare an.  Multe dintre aceste substanțe chimice au fost aprobate de Agenția pentru Protecția Mediului înainte de a fi efectiv testate!

Academia Națională de Științe raportează că 90% din substanțele chimice aplicate produselor alimentare nu au fost testate pentru efectele pe termen lung asupra sănătății înainte de a fi considerate “sănătoase”. Pesticidele, cele mai periculoase și toxice substanțe sunt ignorate în mare parte. Doar 1% din produsele alimentare sunt testate de pesticide.

  1. Beneficiezi de mai mulți nutrienți

Produsele alimentare organice au mai multe substanțe nutritive (vitamine, minerale, enzime și micronutrienți) decât alimentele cultivate în mod comercial, deoarece solul este gestionat și hrănit doar cu îngrășământ natural, pe baza unor standarde responsabile. Jurnalul de Medicină Alternativă și Complementară a efectuat o revizuire a 41 de studii publicate care au comparat valoarea nutritivă a fructelor, legumelor și boabelor cultivate organic și a celor cultivate cu pesticide și au concluzionat că există mai multe substanțe nutritive în culturile de alimente ecologice.

În plus, studiul demonstrează  faptul că cinci porții de legume cultivate organic (cum ar fi: salată, spanac, morcovi, cartofi și varză) oferă cantitatea necesară de vitamina C, în timp ce legumele cultivate cu ajutorul substanțelor chimice, nu.

În medie, alimentele cultivate organic oferă: de 21,1% mai mult fier, de 27% mai multă vitamina C, de 29,3% mai mult magneziu și de 13,6% mai mult fosfor.

  1. Te bucuri de un gust mai bun!

Încearcă-le și convinge-te singur! Alimentele cultivate organic au, în general, un gust mai bun, deoarece pământul hrănit, bine echilibrat produce plante sănătoase și puternice.

  1. Eviți OMG (Organismele modificate genetic)

Alimentele modificate genetic și organismele modificate genetic contaminează alimentele într-un ritm alarmant, cu repercusiuni dincolo de puterile noastre de înțelegere. În America de pildă, mâncărurile cu OMG nu trebuie să fie etichetate și putem fi siguri că nici în România! Pentru că alimentele crescute organic nu pot fi modificate în niciun fel, alegerea acestora e singura modalitate de a ne asigura că alimentele ce au la bază OMG-uri sunt departe de noi!

  1. Reduci poluarea și protejezi apa și solul

Chimicalele agricole, pesticidele și îngrășămintele contaminează mediul înconjurător, otrăvind aprovizionarea cu apă și distrugând valoarea terenurilor agricole fertile. Standardele ecologice certificate nu permit utilizarea chimicalelor toxice în agricultură și cer o gestionare responsabilă a solului.

Potrivit entomologului Cornell David Pimentel, se estimează că numai 0,1% din pesticidele aplicate ajung la dăunători țintă. Majoritatea pesticidelor (99%) este lăsată să influențeze mediul.

You may also like...

Leave a Reply