Păstrează cu grijă telefonul tău

Orice lucru valoros trebuie să îl păstrezi cât mai bine pentru a te folosi de el cât mai mult timp.

Mi-aduc aminte că la apariţia telefoniei  mobile la noi în ţară, apăruseră tot felul de huse pentru telefon. La telefon era o gaică care permitea să se agaţe cu o agrafă un lanţ care îl puneai după gât. Aşa erai sigur că nu mai pierzi telefonul prin buzunare sau că nu ţi-l fură cineva.

Astăzi tehnologia a avansat şi telefoanele inteligente au început să cucerească lumea. Am văzut şi copii din clasa a IV-a care au Smart Phone-uri, un lucru ilogic în opinia mea.

De curând am cumpărat un cadou pentru fiica mea – un smartphone Samsung Galaxy S8 Plus. O marcă de prestigiu şi cu rezultate deosebite în funcţionare. Fiica mea are obiceiul că pune în geantă telefonul şi cheile în acelaşi loc, aşa că se zgârie ecranul.

Atunci am zis să mai fac un efort şi să cumpăr o husă din nenumăratele huse Samsung Galaxy S8 Plus care se găsesc pe piaţă. Am ales husa şi am comandat-o. Este o husă All Inclusive pentru Galaxy S8. De sărbători voi agăţa ambele obiecte în pomul de Crăciun.

M-a încântat la aceasta calitatea materialului, dar şi utilitatea complexă a acesteia. Ea poate fi folosită şi ca portofel, pentru că  are compartimente pentru cărțile de credit/cartea de identitate, dar poate să apere şi telefonul şi are chiar şi o baterie de rezervă pentru telefon, ușurându-ti in felul acesta stilul de viață.

Sunt sigur că se va bucura mai ales de husă, pentru că anul acesta a schimbat trei telefoane pentru că le-a spart display-ul.

Eu fac o muncă fizică mai grea şi caut să nu ţin mereu telefonul la mine. Şi eu am avut o aventură cu telefonul în această vară.

Veneam cu avionul dintr-un oraş occidental şi am scăpat telefonul pe jos. Am călcat pe el şi norocul meu a fost că aveam protejat ecranul cu o folie de sticlă.

S-a spart numai aceasta. Atunci am realizat cât de mult contează protecţia. Schimbatul foliei de sticlă m-a costat 30 de lei, pe când displayul m-ar fi costat 300 lei, dacă nu mai mult.

Nu ştiu ce reacție va avea fiica mea în legătură cu cadoul, dar sigur îi va fi util. Ieri a spart telefonul care îi mai mergea. Cum ei tinerii se uita mai mult la ceea ce este pe ecranul telefonului decât la mersul pe jos, a scăpat telefonul pe caldarâm şi s-a stricat. A fost cu el la o reprezentanţă ca să îl repare şi i-a spus reparaţia că va costa ¾ din preţul telefonului nou.

Ea dorea să împrumute nişte bani, de la mine, pentru a-şi cumpăra unul nou,  însă i-am sugerat să mai aştepte până vine „moşul”

Pentru a o responsabiliza puţin i-am împrumutat un telefon de care m-am folosit eu prin anii’90. Mic şi fără funcţii inteligente.

Atunci când l-am scos şi am umblat cu el mi-am amintit de acele vremuri. Telefonul avea strict rol de telefon şi nu era o bibliotecă electronică care să o ai după tine. Alte vremuri …

You may also like...

Leave a Reply