Calitati esentiale pentru un profesor bun

profesor

Care sunt cele mai valoroase calitati ale unui profesor bun? Profesorii buni sunt probabil alcatuiti dintr-o combinatie de sute de calitati care sa le permita sa-si faca treaba in mod eficient. Nu se poate nega insa nici faptul ca fiecare are propriul amestec unic de aceste calitati. Fiecare profesor este diferit, dar practic fiecare bun invatator are cate ceva din urmatoarele caracteristici.
Un profesor bun este responsabil, mentinandu-se la aceleasi asteptari si standarde ca si elevii sai. Un profesor nu poate avea standarde duble. De exemplu, daca nu permite studentilor sa mestece guma in clasa ta, atunci nici el nu ar trebui sa mestece guma.
Un profesor bun este adaptabil, efectuand modificari la lectii sau activitati atunci cand sunt impuse de situatii neprevazute sau o problema. Un profesor trebuie sa fie dispus sa se schimbe. Daca jumatate din clasa nu intelege un anumit concept, atunci nu se poate merge mai departe si trebuie sa vina rapid cu o modalitate mai buna de a preda acel concept.
Un profesor bun este grijuliu, asigurandu-se ca fiecare elev este pe drumul spre succes, indiferent de ce alege sa faca. Un profesor trebuie sa-si dea seama de personalitatea si interesul fiecarui elev si sa includa componente care fac legatura cu fiecare individ in parte.
Un profesor bun este plin de compasiune, recunoscand ca elevii au probleme in afara scolii pentru a face ajustarile necesare, care sa-i ajute la rezolvarea acestor probleme.
Un profesor trebuie sa ia in considerare factori externi. De exemplu, in cazul in care un elev a pierdut pe cineva iubit, profesorul ar trebui sa fie sensibil la fapt si, in consecinta, sa se adapteze.
Un profesor bun este cooperant, avand capacitatea de a lucra eficient cu administratorii, alte cadre didactice, parinti si pentru binele elevilor. Un profesor trebuie sa fie capabil de a construi relatii de cooperare cu alte persoane din jurul lui, chiar daca nu-i place asta in mod absolut.
Un profesor bun este creativ, avand un concept si conturarea unei lectii unice, antrenanta si dinamica. Un profesor trebuie sa fie capabil de a crea lectii care sa atraga atentia elevilor si sa-i faca pe acestia sa-si doreasca sa afle mai mult.
Un profesor bun este dedicat, petrecand timpul necesar pentru a oferi elevilor cea mai buna educatie. Profesorii de multe ori ajung mai devreme si pleaca mai tarziu. Ei lucreaza atat la sfarsit de saptamana cat si pe timpul verii pentru a se asigura ca sunt pregatiti atunci cand se prezinta in fata elevilor.
Un profesor bun este determinat pentru a gasi toate mijloacele necesare pentru a ajunge la toti elevii, indiferent de provocarea pe care unii o pot reprezenta. Profesorii trebuie sa fie dispusi sa faca orice pentru a se asigura ca toti elevii primesc educatia de care au nevoie.

You may also like...

Leave a Reply