Alte sfaturi de cablare intr-un Data Center

Sfatul 1 – Asigurati-va ca tipul de cablu folosit poate gestiona volumul de date de care aveti nevoie

cablare-structurataDaca aveti un buget suficient, ati putea incerca sa utilizati cabluri cu fibra optica pentru cablare din centrul de date. Cu o varietate de beneficii, cum ar fi o mai mare latime de banda, viteza mai mare, atenuare mai mica si o mai mare distanta, etc, cabluri cu fibre optice sunt acum utilizate pe scara larga in mai multe centre de date din intreaga lume.

Cu toate acestea, cablurile de cupru joaca de asemenea un rol important in centrul de date. In ceea ce priveste cablurile de cupru, exista cateva sfaturi pentru optiunile pe care le aveti la dispozitie. Nu va recomadam sa achizitionati Cablu cat3 deoarece cel mai probabil, acesta nu va fi pe masura nevoilor dumneavoastra actuale. Cablurile CAT5, Cat5e si CAT6 sunt diferite in ceea ce priveste cantitatea de date pe care o pot transporta. Daca dumneavoastra si echipa dumneavoastra nu sunteti familiarizati cu capacitatile acestor cabluri, ar trebui sa solicite sfatul distribuitorul de cabluri sau serviciului de cablare a retelei, entitati care vor fi in masura sa va consilieze cu privire la cea mai buna solutie pentru nevoile dumneavoastra.

Sfatul 2 – Daca aveti in vedere extinderea proiectului in viitor, cablarea cu fibra optica poate fi o alegere mult mai buna si va poate scuti de alte cheltuieli suplimentare

Daca lucrati cu volume mari de date sau acestea trebuie sa parcrga distante lungi, sau chiar aveti de gand sa extindeti proiectul, cablarea pe fibra optica este cea mai buna alegere pentru dumneavoastra. Premisa este ca va costa mai mult decat daca ati folosi cabluri de cupru. Cu toate acestea, exista mai multe beneficii ale cablarii cu fibra optica pe care le veti identifica rapid iar pe termen lung veti avea de castigat.

Sfatul 3 – Etichetati tot ce este posibil

In cazul in care sistemul centrului de date pica la un moment dat, dumneavoastra sau echipa dumneavoastra ar trebui saputeti identifica rapid de unde provine defectul. Fiecare cablu sau fiecare dispozitiv din centrul dumneavoastrade date ar trebui sa fie etichetat in mod clar, astfel incat sa puteti afla cat mai repede cauza problemei. De fapt, atunci cand sistemul a picat nu aveti suficient timp la dispozitie pentru a testa cablurile la intamplare ca sa identificati defectiunea. Prin urmare, este critic sa va etichetati toate cablurile pe care le veti folosi in data center.

Pentru orice cablu de fibra optica accesati http://www.cablurifibraoptica.ro/

You may also like...

Leave a Reply