Cum sa cheltuiesti mai putin pe cadourile de Craciun

Exista un motiv pentru care a doua zi dupa Ziua Recunostintei este cunoscuta si sub numele de Black Friday. Craciunul este ceva de care fiecare persoana trebuie sa fie constienta si de aceea este important sa iti faci timp pentru a planifica cu atentie si a cumpara cosuri cadou de Craciun, astfel incat sa nu trebuiasca sa cheltui o avere si nici sa ramai cu datorii uriase la banci. Puteti utiliza, de asemenea, acest ghid de supravietuire de Craciun pentru a va ajuta sa economisiti bani.

Stabileste un buget clar alocat cadourilor de Craciun

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face este sa ramai la un buget anume stabilt. Poti incorpora acest lucru in bugetul lunar si pune deoparte bani pentru cadourile de Craciun in fiecare luna, astfel incat sa aveti bani in plus, in decembrie. De asemenea, trebuie stabilit dinainte cat de mult sunteti dispus sa cheltuiti pe fiecare cadou. In acest fel vei putea sa cumperi un cadou frumos pentru toata lumea, fara a intra in faliment. Bugetarea nu poate parea foarte distractiva, dar o poti privi ca pe o provocare in creatie. Adesea, darurile bine gandite sunt mult mai semnificative decat cele mai scumpe. Strategiile de economii sunt importante pentru a va ajuta sa ramaneti in buget.

Planuiesti lista de cadouri in avans

Este important sa planifici atunci cand vine vorba de cadouri de Craciun. Puteti de exemplu incepe cautarea lor in orice moment pe parcursul anului. De fapt, puteti gasi lucruri grozave la preturi excelente vara si pastra pentru Craciun. Daca vei face acest lucru, este nevoie sa pastrezi o lista a ceea ce ai achizitionat si pentru cine, ca sa nu ajungi sa cumperi trei daruri pentru o persoana si niciunul pentru altul. De asemenea, puteti planifica prin comparatie cumparaturi on-line prin care sa comanzi cele mai multe cadouri la cele mai bune preturi. Acest pas va face cumparaturile de sarbatori mai usoare.

Cumpara unul sau doua cadouri de Craciun suplimentare

Uneori, cadourile suplimentare neprevazute iti pot da peste cap bugetul de Craciun. Puteti sa va pregatiti pentru acest lucru prin achizitionarea unuia sau doua cadouri generice pe care le puteti oferi in schimb atunci cand primiti un cadou neasteptat sau o invitatie surprinzatoare. Cardurile cadou sunt o modalitate foarte buna de a face acest lucru, dar ai putea lua in considerare si o sticla de vin pentru o petrecere sau un alt tip de dar hostess.

Incurajeaza schimburile de cadouri de Craciun

O modalitate usoara de a economisi pe cadourile de Craciun este de a face cadouri tragand biletele. Aceasta modalitate te poate intr-adevar sa economisesti bani pe cadouri, permitandu-ti sa cumperi un cadou frumos pentru o persoana, in loc de mai multe daruri mai putin semnificative pentru fiecare. Astfel de practici se pot face cu usurinta la birou, insa si intr-o familie.

You may also like...

Leave a Reply