Fapte interesante despre Brazilia

brazilia

Brazilia este o tara unica in America de Sud. Este cea mai mare tara de pe continent si a cincea din lume. Populatia sa de 200 de milioane demonstreaza un amestec divers de rase, religie, origini si patrimoniu cultural. Contrastul izbitor dintre nord si sud este usor de observat, dar sunt multe nuante interesante ale vietii si culturii in Brazilia, de care fiecare vizitator trebuie sa fie constient.

1. O populatie diversa

Brazilia se mandreste cu o populatie diversa si asta se datoreaza in parte celei mai mari proportii de persoane care provin din familii mixte. In 2008, 48 la suta se identificau ca fiind albi, 44 de procente rasa mixta, iar 7 la suta negri.

2. O tara de imigranti

Brazilia a primit un numar mare de imigranti in ultimii 150 de ani. Acestia au venit sa lucreze ca agricultori si in plantatiile de cafea. Cea mai mare parte a acestor lucratori de cafea provin din Italia. Incepand din anii 1930, un numar mare de imigranti au venit din Japonia, iar la ora actuala in în São Paulo este acasa pentru cel mai mare numar de persoane japoneze din afara Japoniei. Imigrantii din Germania, Europa de Est, Siria si Liban s-au stabilit, de asemenea, in Brazilia, mai ales in sud, iar valurile recente de imigrare au inclus cetateni din China si Coreea. Ca urmare a unei astfel de imigrari mari in Brazilia, cultura acestei tari contine multe aspecte ale culturilor imigrantilor, in special elemente din bucataria lor.

3. Religia in Brazilia

Brazilia este o tara catolica, iar aproximativ 64 la suta din populatie se identifica drept romano-catolica. De fapt, Brazilia are cea mai mare populatie romano-catolica din oricare tara din lume. Cu toate acestea, religia in Brazilia este mai complexa decat pare. In primul rand, pentru ca tara are o societate spirituala care rezulta atat din catolicism, cat si din traditiile religioase ale sclavilor africani si grupurile indigene. Numarul de persoane care nu practica catolicismul este notabil, iar acest numar a crescut in ultimii ani. Conform recensamantului din 2010, aproape un sfert din populatie este protestanta, evanghelici si penticostali protestanti. Un alt aproximativ opt la suta nu se identifica cu nicio religie, in timp ce aproximativ doua procente din populatie se identifica ca urmasi ai spiritismului.

4. Limbile vorbite in Brazilia

Brazilia a fost o colonie a Portugaliei la inceputul secolului al nouasprezecelea, iar astazi este cea mai mare tara vorbitoare de limba portugheza din lume. Portugheza este limba oficiala, o limba romanica, cu legaturi stranse in spaniola, dar vizitatorii trebuie sa stie ca, datorita sunetelor diferite dintre portugheza si spaniola, sistemul de pronuntie este destul de complicat.

You may also like...

Leave a Reply