Doua avantaje ale calculatoarelor second hand

calculatoare-second-hand

In ceea ce priveste eticheta de second hand la orice produs din categoria electronicelor, au existat, exista, si probabil ca vor exista si in continuare tot felul de controverse cu privire la utilitatea sau la pretul lor, in acest articol vom aborda exact acest subiect, acela al controverselor privind in mod specific calculatoarele second hand, avantajele precum si dezavantajele acestora.

Poate cele mai importante avantaje ale achizitionarii unui calculator sau computer second hand sunt pretul lor si garantia. Pretul este un avantaj care se vede de la o posta, un calculator second hand poate sa coste si 100 de lei, pe cand unul nou nout care in ceea ce priveste utilizarea unui program, cum ar fi un browser, face exact aceeasi treaba, insa pentru un pret de zece ori mai mare, sau chiar si mai mult.

De ce sa iti cumperi un calculator nou nout daca stii ca nu vrei sa il folosesti pentru gaming, unde, sa fim seriosi, chiar si unele calculatoare noi nu fac fata la ultimile jocuri care au aparut anul acesta, fiind necesar un buget de minim 3000 de lei pentru a putea juca chiar si la medium, sau ca nu il vei folosi pentru programare, unde spre deosebire de gaming ai nevoie de o mult mai mare viteza de procesare si o mai mare cantitate de memorie RAM. In ceea ce priveste memoria RAM, marea majoritate a jocurilor pretentioase care vor urma sa apara in 2015 pot fi rulate cu usurinta si cu 8 GB de memorie RAM, pe cand pe partea de programare 8GB poate sa fie putin, mai ales pentru prelucrare video.

Asadar, un calculator second hand are marele avantaj al pretului, intrucat in cazul utilizarii unui program care nu necesita o racheta de calculator, iti ofera exact aceeasi performanta ca ultima generatie de computere, pentru un pret de nimic. Acum trecem la al doilea avantaj, si anume garantia.

Marea majoritate a comerciantilor de calculatoare second hand ofera o garantie si de un an de zile in ceea ce priveste produsele lor, iar daca stam putin si ne gandim la faptul ca aceeasi perioada este in general oferita si pentru un calculator nou nout, realizam ca si comerciantii aia risca foarte mult, pentru ca un calculator second hand are un nivel de risc mai mare de a se strica si primesc aceeasi perioada de garantie pentru un produs second hand ca si pentru un produs nou nout. Daca dau 150 de lei pentru un calculator second hand si se strica in jumatate de an, il voi trimite inapoi la magazin si voi primi altul pe gratis, insa macar stiu faptul ca nu am dat o avere pe acesta.

You may also like...

Leave a Reply