Camere de copii care cresc odata cu ei

Proiectarea unui dormitor pentru copii, iar apoi decorarea lui, este pe buna dreptate o sarcina consumatoare de timp si destul de costisitoare. Chiar daca in jur exista suficiente surse de inspiratie, iar magazinele de mobila ofera idei de amenajare completa, care variaza de la cele pentru copii mici de gradinita si pana la dormitoare de adolescent, ideea de redecorare si refacere a camerei o data la fiecare 2 sau 4 ani nu este foarte atragatoare. Si, ca sa fim sinceri pana la capat, multi dintre noi nici nu dispun de resursele necesare pentru a crea aceste camere cu imagine perfecta, care arata atat de frumos in cataloage si reviste. Solutia este proiectarea unui dormitor pentru copii, care creste impreuna cu ei si ramane frumos si functional din prima zi de gradinita si pana ajunge la facultate. Crearea unei camere uimitoare pentru copii, insa cu adevarat atemporala, care evolueaza odata cu ei, nu este prea grea.

Alege o gama de culori clasice

Cand un mic bebelus si-a facut aparitia in viata voastra, timpul zboara de multe ori fara sa-ti dai seama, iar singurul lucru constant este schimbarea permanenta. Pentru a crea o camera care creste odata cu copilul, creeaza-i o camera care evolueaza in timp. Incepe prin utilizarea unui sistem sofisticat si elegant de culoare, care sa contina in principal culori neutre. Limiteaza-te la doua sau trei nuante si nu coplesi camera cu vopsea viu colorata. Chiar daca la prima vedere ai putea crede ca acest lucru va face camera plictisitoare, in realitate, aceasta abordare va va oferi o panza alba pe care se puteti picta orice imagine doriti. O schema de culori clasice nu inseamna lipsa culorii. Poti compensa un mobilier in culori stinse cu accesorii albastre si rosii, pentru un baietel, sau roz cu alb, in cazul fetelor.

Compromisul unui decor trendy

Nu umple camera cu tot felul de accesorii copilaresti daca esti pentru crearea unui dormitor flexibil, care va creste impreuna cu cel mic. Desigur, un pat in forma de masina de curse sau unul inspirat dintr-o poveste cu zane va arata grozav anul acesta. Dar, in curand, noutatea dispare si pana si copilul va gasi camera plictisitoare. Investeste intr-un pat de calitate decenta, care se poate transforma intr-unul mai mare, cu timpul. Au aparut pe piata chiar patuturi convertibile, care pot fi transformate in paturi pentru adolescenti, daca este necesar. Decorurile de calitate, care indeplinesc mai multe functii, sunt o necesitate pentru camerea unui copil care se vrea atemporala. Poti cumpara chiar unele elemente uimitoare de decor, care vor arata foarte bine in camera copiilor, dar se vor potrivi de asemenea si in restul casei, intr-un mod elegant. Gandeste un decor care este un compromis intre ceea ce iti place si ceea ce micutul tau vrea.

You may also like...

Leave a Reply