Reparare laptop

Sunt numeroase problemele care te impiedica de la a folosi laptopul ca sa navighezi pe internet, ca sa vorbesti cu prietenii sau ca sa te joci. Multe dintre aceste probleme includ defecte la componentele sale hardware, insa nu toate. Partea de software, adica de programe efective, joaca si ea un rol esential in buna functionare a laptopului.

Service laptop | Reparatii laptop | Depanare laptopuri Bucuresti

Pentru a creste durata de viata a laptopului tau este necesar sa ai grija de acesta atat prin curatarea periodica a componentelor sale, procesor, placa video si placa de baza, hard disk, curatare recomandata cel putin o data la sase luni, dar si prin curatarea programelor instalate pe laptop, fiind necesar sa mentii o ordine a acestora intrucat cu cat ai mai multe programe instalate in laptop, cu atat este mai mare riscul ca doua sau trei dintre acestea sa fie virusi sau sa fie ele insele virusate. Virusii sunt printre cei mai mari factori de risc care cauzeaza functionarea inceata sau defectuoasa a laptopului, ingreunand viteza acestuia, atat in navigarea pe internet cat si in general prin foldere sau fisiere. Astfel, o buna intretinere a laptopului poate creste durata sa de functionare ceea ce inseamna in definitiv mai putin bani dati pe reparatie si mai putin timp pierdut pe drumuri, sau fara laptop.

Insa exista probleme pentru care nu exista rezolvare doar prin ingrijirea atenta a acestuia, probleme ce tin, in general, de componentele laptopului. Probleme foarte des intalnite la laptop tin de alimentare, cum ar fi faptul ca nu se incarca bateria acestuia, laptopul porneste doar in cazul in care este conectat si incarcatorul, laptopul se incarca primele cateva minute dupa care incarcarea inceteaza sau laptopul functioneaza lent atunci cand este conectat la un incarcator. Insa in cazul in care va apare un mesaj de forma ‘ consider to replace your battery’ nu trebuie sa va ingrijorati, intrucat alimentarea laptopului dumneavoastra nu este defecta.

Alte probleme de alimentare tin de partea de alimentare a diferitelor componente cum ar fi procesorul, northbridge sau southbridge-ul. In cazul in care aceste componente nu sunt alimentate, laptopul poate pur si simplu sa nu porneasca deloc, poate sa nu porneasca dar sa se incarce bateria acestuia sau sa faca un scurt circuit. In aceasta situatie, solutiile sunt ori de reparare a alimentarii componentelor ori de inlocuire a acestora, alternativa care este mult mai costisitoare.
Alte probleme ce tin de laptop sunt legate de mufele sau conectorii acestuia, adica cele legate de sunet, de usb, de placa de retea, de hdmi, dvi sau vga in functie de tipul de display. Daca exista probleme in legatura cu aceste parti ale laptopului este foarte posibil ca acesta sa nu poata porni deloc, sa nu porneasca dar sa i se incarce bateria sau sa intre intr-un scurt circuit.

You may also like...

Leave a Reply