Nimeni nu iti va citi blogul daca…

Foarte mulţi dintre bloggeri alocă mult timp atragerii de trafic – dar, probabil se chinuie prea mult. Dacă ideile tale sunt bune, personalitatea ta puternică, cititorii vor veni singuri la tine.

Fii atent la următoarele puncte (apropo, vezi că pe astea NU trebuie să le urmezi, da?).

1. Pune articolului tău primul titlu care-ţi vine prin minte

Eşti grăbit, ah? Deci articolul tău o să se descurce chiar şi cu primul titlu care ţi-a trecut prin cap. Nu prea e aşa… E posibil să fie o idee genială, dar în cele mai multe cazuri îţi trebuie un titlu care să-l facă pe cititor să dea click.

2. Scrie ce-ţi trece prin cap

În loc să stai să îţi baţi capul cu generarea de idei bune, cu vreun plan bine pus la punct, mai bine scrie, aşa, la întâmplare. Ce-ai mâncat la micul dejun, ce-a mai făcut mâţa ta, ce crezi despre cei de la putere… pune-le pe toate acolo.

3. Scrie paragrafe lungi, consistente

Subtiluri? Liste? Bold? Astea e pentru proşti, domn’le. Dacă cineva chiar vrea conţinutul tău, o să se descurce cu pomelnicele alea ale tale.

4. Foloseşte limbaj formal

Probabil, te-au învăţat despre scris la şcoală; de ce nu ai aplica astea în blogging? Scrie într-un mod academic, cu cuvinte lungi, ca să te asiguri că meriţi un 10 pe conţinut! Păi da! Cine zicea că învăţământul românesc scoate analfabeţi?

Despre blogging

5. Fă ca blogu’ tău să fie nuuuumai despre tine

E blogul tău, deci e despre tine. Corect, nu? Orice exemplu pe care îl dai, să fie din proprie experienţă. Nu te obosi să pui “tu” când scrii; pune de câte ori poţi “eu”!

6. Nu edita şi nu verifica

Nu interesează pe nimeni cum scrii, nu? Nu îţi pierde timpul recitind ce-ai scris; nu contează cum ai scris. Şi dacă mai şi doreşti să fii vag, neclar în exprimare, ai dat lovitura, prietene!

7. Nu pune link-uri către articole mai vechi

Cititorii (toţi 3) tăi au fost au fost alături de tine din prima zi, aşa că nu pune link-uri către conţinut mai vechi. Le-au citit deja. Omuleţii noi pe blog pot folosi Arhiva, care, e şi ea pe acolo, pe undeva…

8. Nu îţi promova post-urile

O vină să totul… de la sine. Nu te complica cu tweet-uri, share-uri şi d-astea…

9. Postează neregulat

Câteodată eşti plin de entuziasm pentru a scrie. Şi ce crezi? Câteodată nu. Postează când îţi iese în cale o muză, chiar dacă implică 20 de articole într-o săptămână urmate de un mare nimic timp de 2 luni. Fanii tăi ştie că ai valoare, aşa că o să rămână cu tine, nu?

10. Umple blogul cu reclameeee!

Nu prea îţi pasă de cititorii tăi: faci blogging pentru bani. Şi eşti mai mult ca sigur că cea mai uşoară metodă de monetizare este să bagi cât mai multe reclame, la fel cum crede Diaconescu că va fi preşedinte.

Dacă vrei să ai succese şi nu succesuri, fă exact opusul acestei liste!

You may also like...

Leave a Reply