5 sfaturi SEO rapide pentru blog

Motoarele de căutare pot aduce o mulțime de cititori pe blog. A face lumea să te găsească nu se realizează peste noapte. Iată 5 sfaturi SEO rapide pentru a te ajuta.

1. Alege un nume de domeniu decent.

E mult mai simplu să faci un rank bun pe Google dacă numele domeniului are cuvinte cheie în el. Ajută foarte mult legarea domeniului de numele blogului – merg mână în mână.

Deci, dacă scrii despre cluburi de noapte, ai putea alege un tip de club, de muzică, clientelă, vestimentație sau DJ. cluburihouse.ro ar fi mai bun decât să încerci să iei cluburidenoapte.ro

Gândește-te cum ar trebui lumea să-ți găsească blogul – prin ce keyword-uri? Păstrează numele domeniului scurt – mareleIonfolosindkeywordurispammypentrutoatalumeacasafiegasitpegoogle nu e cea mai bună idee…

2. Optimizează-ți link-urile.

În WordPress, poți merge la Settings – Permalinks și să alegi un tip mai bun de link. Nu le folosi pe cele care se termină cu ?p=1 deoarece nu se comportă bine pe motoarele de căutare. În plus, nu e relevant…

3. Folosește titluri STRONG.

Nu fi vag sau ascuns în titluri. Păstrează-ți titlurile scurte și cu sens, și include un keyword sau două. Folosind exemplul cu blogul despre cluburi, “Max” n-ar fi o idee prea bună – ce zici de “Max: Distracție în Farringdon, Londra”? Asta adaugă cuvinte cheie (Farringdon și Londra) și e în același timp un titlu destul de atractiv fără a fi prea lung.

4. Nu întrece măsura.

Punerea a o grămadă de keyword-uri în numele domeniului, titluri, posturi și peste tot în jurul blogului nu o să fie plăcut și va avea un efect dăunător asupra rank-ului tău. Am văzut atâta “optimizare” care practic se termină cu duplicate content sau aspect spammy. Fii subtil.

5. Ai răbdare.

Nu te panica dacă nu ești high-ranked pe Google după câteva săptămâni de blogging. Vorbind din experiență, necesită timp găsirea unor anumite keyword-uri și începerea apariției sus ca ranking. Dacă te lași de blogging repede, nu o să observi cât de mult trafic pot aduce motoarele de căutare. Este nevoie de timp.

De asemenea, nu încerca fiecare tehnică SEO de odată – fă elementele de bază, apoi optimizează din când în când și urmărește rezultatele. Dacă schimbi totul dintr-un foc, nu vei știi care tehnici au mers și care nu.

Rândul tău!

Câte dintre aceste sfaturi folosești?
Ce experiență ai cu traficul motoarelor de căutare?

You may also like...

Leave a Reply