Cum comentam pe bloguri?

A comenta pe alte bloguri a reprezentat mereu o cale foarte bună de a obține trafic, atenția celorlalți și de a socializa cu oameni noi.

Asta doar dacă o faci cum trebuie. Și, ca să vezi, mulți o dau în bară. Nu poți să te aștepți să beneficiezi de ceva de pe urma unui “Ala bala portocala” într-un comentariu. E egal cu zero. Dar dacă petreci niște timp să lași comentarii inteligente, poți creea o relație care îi va aduce pe ceilalți la tine, unde poți întări această relație, iar dacă ai noroc, te vei alege cu un cititor fidel!

Uite cum aș face eu pentru a obține ceva de la fiecare comentariu:

Despre blogging

Fii un musafir bun. Nu te arunca să postezi comentarii gen “Minunat articol!”. Se vede clar că n-ai citit nici măcar un rând din ce-a scris omu’ acolo. Poate doar te-ai holbat, așa, printre rânduri. Chiar mai rău, arată că nu-ți pasă sau că nu ești sincer. E exact ca și cum nu te-ai uita în ochii cuiva când vorbești cu el, și asta nu-i prea frumos. Citește articolul și scrie un comentariu, sau… nu mai scrie deloc. Și încă ceva. Niciodată, never ever, nu te grăbi să postezi tu primul comentariu. Da, primul va primi mai multe click-uri, dar nu va atrage traficul care trebuie și de care ai tu nevoie.

Ia parte la discuție. Nu te băga aiurea să schimbi tu mersul lucrurilor. Treci prin ce-au zis cei dinaintea ta și adaugă ceva dacă e posibil. Dacă ai propriile tale gânduri, adaugă-le. Dar nu doar de dragul de a atrage atenția. Nu dă bine.

Fii isteț. Imaginează-ți că ești undeva, și vorbești cu un prieten despre camere foto. De nicăieri, vine unu’, se apropie de tine și zice “Fii atent. Am niște tonere de imprimantă. O să îți placă la nebunie: reducere de 35%!” Te-ai uita la el ca la felul 14. Dar dacă ar fi venit să-ți spună “Băi, am auzit că vorbeai de camere foto. E un magazin foarte tare peste stradă și-am auzit că au reduceri de peste 30% la toate camerele foto săptămâna viitoare”, ai fi mult mai receptiv la ce spune pentru că e pe aceeași lungime de undă cu conversația pe care o purtai. Fă diferența.

Toate cele trei sugestii sunt lucruri obișnuite, de bun simț, dar poți profita de ele cu succes în secțiunea de comentarii.

Și uite așa poți face ca fiecare comentariu să merite!

You may also like...

Leave a Reply