7 lucruri pe care nu ar trebui sa le scrii pe blog

Sunt bloguri care îți dau idei de scris pe blog. Astăzi, vă voi prezenta o listă cu 7 lucruri care NU ar trebui să le scrii.

1. În construcție.

“Acest blog este în construcție. Nici nu știu de ce l-am făcut, probabil pentru că pot. Nu știu cât va dura până voi avea timp să scriu ceva postări. Mulțumesc pentru vizită!“

Mmm…da. De ce ți-ai făcut un blog? Să vorbești cu tine însuți? Dacă nu vrei ca oamenii să-l citească, de ce mai e un blog public? Dacă vrei ca ceilalți să-l citească, nu începe un blog ăână nu știi ce vei face cu el.

2. Ziua Off-Topic.

“Hei, prieteni, m-am săturat să scriu despre chestiile pentru care ați dat subscribe, deci o să scriu ceva total diferit. Și cine știe, probabil o să mă satur de posturile normale și o să scriu doar un articol off-topic pe în fiecare săptămână. E blogul meu și fac ce vreau!”“

Uite, trebuie să scrii ce știi și ce îți place, altfel blogging-ul va deveni o corvoadă. Dar dacă nu merge, repoziționează-ți prioritățile. Poate că un post off-topic e acceptabil, dar când un blog bun devine încărcat cu posturi irelevante, e o pierdere majoră.

3. Nu știu ce să scriu azi.

“N-am pregătit niciun articol pentru astăzi, deci o să scriu o abureală despre… nimic. Blogging-ul trebuie să fie original și personal, deci cred că e OK.”

“Prea multă onestitate strică. Ar trebui să-ți faci un plan pentru a fi sigur că ai idei de articole. Dacă întradevăr ajungi în pană de idei, uită-te pe niște posturi mai vechi, cere sugestii pe Facebook, Twitter, citește alte bloguri, scrie un guest post, sau… ia o pauză!”

4. Statisticile mele au evoluat.

“Săptămâna asta am atins un număr de 50 de abonați iar posturile mele au primit o medie de 5 comment-uri fiecare. Mulțumesc tuturor! Hai să întrecem aceste statistici săptămâna viitoare!”

Statisticile îmi par interesante, dar în mare parte a timpului, prefer să le țin pentru mine. Statisticile sunt bune pentru a vedea cum te descurci, dar sunt greu de influențat. De exemplu, chiar dacă tragi de toate sforile, poate fi greu să îți mărești numărul abonaților. Oamenii tind să își impună obiective care le pot atinge. În loc să scrii despre statisticile tale, petrece mai mult timp scriind content bun care să fie pe placul cititorilor.

5. Doar un clip de pe YouTube.

“Ia uitați-l p-ăsta cum cade în bot!”

Ce legătură are asta cu blogging-ul? Dacă voiam să vedem clipuri, am fi fost deja pe YouTube. Dacă postezi un video relevant, nu scrie rânduri ca “Trebuie neapărat să vezi clipu’ ăsta, eu n-o să comentez despre el – tot ce trebuie spus este în video.” Dacă este clipul tău, fă o introducere. Ai putea să spui în câteva rânduri ce se întâmplă în video pentru cei care nu se pot uita la el în acel moment. Dacă nu e clipul tău, dă-ți cu părerea.

6. Versiune nouă de WordPress.

“(Anunțul oficial <<și nimic mai mult>> de lansare a noii versiuni)”

Dashboard-ul îmi spune că e o versiune nouă de WordPress disponibilă. Defapt, deja am făcut upgrade, pentru că e simplu. Chiar trebuie să văd asta pe fiecare blog pe care îl vizitez?

7. Scuze, am fost plecat.

“Salut tuturor, pentru moment sunt plecat din localitate, dar voi posta în curând!”

“Salut din nou, îmi pare rău, dar nu pot să stau la calculator acum. Acest mesaj este transmis de porumbelul meu mesager!”

“Promit că o să scriu curând! Promit! Pe bune!”

“Mai e cineva acolo?”

Rândul tău!

Ce n-ar mai trebui scris pe blog? Ce-ai scris din cele de mai sus?

You may also like...

Leave a Reply